El fort vent nord que bufa aquest dijous a l'extrem nord de Catalunya i a les cotes més altes ha deixat ratxes superiors als 100 quilòmetres per hora. És es el cas de Portbou (Alt Empordà), on s'ha arribat als 122 km/h, Ulldeter (Ripollès), als 108 km/h i Alins (Pallars Sobirà), amb 108 quilòmetres per hora. Pel que fa a l'extrem sud, a l'observatori de Roquetes, al Parc Natural dels ports, s'han registrat 83 km/h i al Perelló, 76 km/h, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, que espera un reforç del vent amb vista aquest migdia i divendres. Les fortes ratxes també han obligat a tancar algunes pistes d'esquí, com a Espot i Vallter, mentre que d'altres funcionen parcialment, com La Molina.

A la ciutat de Barcelona, els Bombers de la ciutat no tenen constància de moment que el vent que hagi causat cap incident. Pel que fa els trajectes marítims entre Barcelona i les Illes Balears, només consta la suspensió d'un ferri de càrrega entre la capital catalana i Eivissa, a causa del fort vent que bufava a l'illa pitiusa. Pel que fa al trànsit de passatgers, no s'ha hagut d'anul·lar cap trajecte, segons han confirmat a l'ACN fonts del Port de Barcelona i de les companyies Baleària i Acciona. Sí s'ha hagut d'anul·lar però els viatges de Baleària previstos durant tot el dia entre Alcúdia i Ciutadella.

Als aeroports catalans, el vent no ha causat retards en cap de les seves operacions, segons han informat fonts de l'aeroport del Prat.

Estacions d'esquí

Les fortes ratxes de vent també han obligat a l'estació de Vallter a tancar les seves instal·lacions. L'estació ripollenca ha acumulat les darreres hores aproximadament mig metre de neu que els esquiadors encara no hauran pogut estrenar a causa del vent. Pel que fa Masella, les instal·lacions segueixen obertes, mentre que a La Molina funcionen al 24%. A més, en el punt més alt de l'estació, a la Tosa d'Alp, aquest dijous al matí constava una temperatura de -19 graus.

A l'estació de Núria, les pistes d'Eina, Finestrelles i Roc Malé –les pistes de debutants- han pogut obrir, però les pistes superiors s'han hagut de tancar al públic, segons han informat fonts de l'estació.

Al Pirineu de Lleida, Espot ha hagut de tancar les pistes; a Boí Taüll, on les temperatures han baixat fins als -17 graus, s'han obert només 4 de les 52 pistes; i Baqueira Beret només ha pogut reobrir parcialment les seves instal·lacions, amb 38 quilòmetres dels 110 disponibles. La zona de la Bonaigua roman tancada i les parts més altes de l'estació tampoc han pogut obrir.

Dues carreteres tallades per la neu

A més del vent, la neu també ha fet acte de presència en algunes vies comarcals. Es tracta de la carretera BV-4024, de Bagà a l'Estació Coll de Pal, de la BV-4031, de la Pobla de Lillet a Toses; i la C-28, al Port de la Bonaigua. A més, calen cadenes en aquesta mateixa via, al Port de la Bonaigua; i la C-142, a l'accés al Pla de Beret.