Narcís Junquera torna a ser alcalde d´Amer i des de l´experiència vol trobar solucions a les irregularitats urbanístiques del poble durant l´any i pocs mesos que queda de mandat i no s´amaga que serà complicat.

Ha sorprès amb l´anunci que vol un govern d´unitat, ho havien previst en el pacte entre IA i CiU?

La idea inicial era fer un govern d´unitat a fav0r d´Amer perquè les circumstàncies, motius i la història que duem els darrers anys cal i creiem un govern d´unitat. El grup d´Independents hi estava totalment a favor i és una de les condicions que van demanar.

¿Creu que era necessària la moció de censura si el que buscava era un govern on hi estiguessin tots representats?

Nosaltres ho vam intentar pactar dues vegades amb l´altre grup -ERC- i ells mai varen voler fer-ho. Ara ells s´han posicionat a l´oposició i els aniré a trobar a veure si replantegen el seu critieri i si ho fan, estarem contents.

¿Quina és la primera cosa que farà com nou alcalde d´Amer en els propers dies?

El primer que em plantejo fer és visitar l´institut Castell d´Estela d´Amer. Per dos motius: perquè és una infraestructra per Amer i perquè s´hi apleguem una sèrie de joves de pobles veïns que vénen a Amer i és un símbol important de la manera fer poble. I des d´un punt de vista sentimental, el va fer el meu pare, quan era alcalde

¿Què pensa fer amb la demanda que de la promotora Baker Gestión -que ERC nega-, com preveu solucionar-ho si demanen més de 11 milions al consistori?

Baker Gestión hauria presentat la demanda per la llicència maldonada el 26 de gener del 2010. Per nosaltres és urgentísitssim trobar-nos amb Baker i buscar, des del punt vista de l´assesorament tècnic els criteris per poder solucionar això. Aquesta empresa estar amb volutant de trobar acords i nosaltres volem fer les coses ben fetes des de la legalitat, perquè al finalment es desemboliqui aquest embolic que tenim muntat aquí.

¿Ja tenen preparat el nou cartipàs? Qui s´encarregarà de la polèmica àrea d´urbanisme?

Està pensat, però restem pendents si hi ha un govern d´unitat. Urbanisme m´ho quedaria jo i la tinença alcaldia per Joan Parés (IA).