Un projecte transfronterer permetrà crear una anella cicloturística de gairebé 400 quilòmetres i que unirà Girona i França. El programa POCTEFA destinarà més d'un milió d'euros, el 65% del cost total.

El Consorci Vies Verdes de Girona lidera el projecte "Enllaç" juntament amb dos socis francesos (Pays Pyrénés Méditerranée i el Conseil Général des Pyrénées Orientales). El projecte consisteix a crear una anella cicloturística entre Catalunya i França que aprofiti les xarxes de vies verdes i de cicloturisme existents i uneix els territoris de parla catalana dels dos costats dels Pirineus.

Aquesta anella es compondrà de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 quilòmetres entre el traçat actual i el que està en creació; 100 quilòmetres de rutes pedalables i vies verdes a França; 35 quilòmetres al Ripollès; 55 a l'Alt Empordà, i 30 al Baix Empordà, aproximadament. En total aquests sumaran 370 quilòmetres però on no existeixi xarxa de carrils bici s'adequaran carreteres de baixa intensitat de trànsit, se segregaran trams o es crearan espais de seguretat. A més, tota la xarxa disposarà d'una senyalització específica.

El cost global del projecte és de gairebé 1.650.000 euros, i la subvenció europea en finança el 65%, és a dir, uns 1.072.000 euros. La resta l'aporten els tres socis, 332.000 euros el Consorci, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de Girona i els consells comarcals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Ripollès; 19.000 euros el Pays Pyrénés Méditerranée, i 226.000 euros el Conseil Général des Pyrénées Orientales.