L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit que finalment no eliminarà tota la zona blava del passeig marítim amb la nova remodelació, sinó que la redistribuirà i en mantindrà un centenar de places. Aquest anunci el va fer l'acalde, Xavier Crespo, en una reunió amb veïns del nucli antic aquesta setmana i, a més, va explicar que aquestes places que es mantenen seran en forma de bateria a l'entrada i sortida del passeig i a la zona que toca al passeig Jacint Verdageur, on també es suprimeixen les places de reservat oficial.

La intenció del consistori per tant, segons explica en un comunicat , és treure vehicles de la zona més propera al passeig de Mar perquè així els visitants puguin gaudir de les visites que provoca una filera de vehicles. D'altra banda, Crespo va destacar que el principal objectiu és la pacíficació del front marítim i la priortizació dels vianants i alhora, va animar a què la reforma del passeig sigui participativa, perquè el projecte encara no està tancat.

Gestió de la mobilitat

En la reunió amb un centenar de veïns del nucli antic, també es va anunciar que en breu s'implementarà un servei integral de trànsit, que consistirà en crear nova "cartelleria" urbana a l'entrada del municipi, es col·locaran més càmares de vídeo a la via pública, instal·laran lectors de matrícula, semàfors de leds o d'informació d'aparcaments.

Tot això, es gestionarà a través d'una central de control de trànsit que, per al consistori, facilitarà tant a ciutadans com a vilatants la mobilitat per aquest via. I és que segons Xavier Crespo, a Lloret ja "ha arribat el punt de fer una refleixió global sobre la mobilitat, un punt en què ja hem començat a treballar".