Un dels fundadors del grup de Tots per Sant Feliu Joaquim Valls va ser la persona que va lluitar més per construir el quadripartit que fins al 2 de febrer va governar la ciutat ganxona. L'oposició que va compartir amb PSC, ICV i Esquerra l'anterior mandat els va unir fortament a la voluntat de derrocar del govern CiU i Miquel Lobato. Els resultats de 2007, així ho van permetre. A principi de juny, la crisi de govern que es va desencadenar arrel de la intenció dels socialistes de destituir una cap d'àrea va tardar dues setmanes a resoldre's ja que Valls no hi era. Quan va arribar, la crisi es va tancar.

Però amb la crisi que va acabar amb el govern trencat, Valls no hi va poder fer res. Va anunciar que deixava l'acta de regidor per coherència personal, ja que el quadripartit havia estat una aposta personal, que s'havia esquerdat. Per la qual cosa entenia que, per coherència, no podia seguir com a regidor. En cas que hagués seguit, i hagués decidit fer una moció de censura, Valls hauria seguit molt probablement el camí d'apartar-se de la política activa després de tot el que havia lluitat per treure CiU del govern.

Pere Luque, d'Amics, va explicar ahir més coses sobre la lluita de Valls pel quadripartit. A principi de mandat, asseguvara Luque, ja es va acordar una moció de censura amb CiU i TSF -aleshores al govern- amb Valls d'alcalde. Segons Luque, el mateix Valls va ser qui va aturar que s'acabés amb un canvi de govern. sant feliu de guíxols |c.t.b.