L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), ha trencat el silenci un mes després que ICV sortís del govern perquè Rosique cessés Jordi Pruneda de les seves responsabilitats -tinença d'alcaldia i responsable de Medi Ambient i Urbanisme- perquè, com recordava ahir "no va ser ètica" la forma en què aquest va actuar en l'afer de les adjudicacions a la cooperativa La Copa el 2007, per dos estudis d'uns 10.000 euros sent president del Consell Rector.

Rosique ahir va anunciar que el PSC governarà amb minoria, per tant, amb només quatre regidors i que si bé "sabem que serà un tasca díficil i amb més feina, sé que tenim recolzament de l'oposició" i va recordar que en el cessament de Pruneda, també va tenir el suport d'aquesta (ERC, CiU, PCCA, GdP).

Aquesta també va enfatizar que el grup de CiU, que inicialment semblava que podria formar equip de govern amb els socialistes, van decidir finalment "recolzar-nos puntualment des de fora", tal com explicava fa poc a Diari de Girona la portaveu Glòria Selis.

Entre els canvis destacables en el repartiment del cartipàs, hi ha que l'alcaldessa assumeix l'àrea de Medi Ambient, Patrimoni, Medi Rural, Habitage i Turisme; que fins llavors estava a mans de Pruneda; i l'altra, Urbanisme se la queda en la seva totalitat el socialista Jaume Figueras, que fins ara compartia l'àrea amb Pruneda.

Les àrees que estaven al càrrec de l'altra regidora d'ExV-ICV Anna Viader -Cultura, Educació, Joventut i Festes- s'ha repartit entre els edils Lluís Ferrer i Jaume Camps, segons i tercer tinents d'alcalde del nou govern.