La directora de la llar d'infants de Sant Gregori ha presentat la seva dimissió i, des del dilluns, deixarà el càrrec després que s'hagi conegut una denúncia per presumptes maltractaments a la llar d'infants Els Escarlets. Aquesta decisió ha estat consensuada amb l'ajuntament. El consistori ha decidit també que la regidora d'Educació, Concepció Torrado, sigui des de demà dilluns físicament a la llar d'infants durant totes les hores que estigui oberta per "evitar la pressió mediàtica". L'Ajuntament ha contractat un equip pedagògic extern perquè doni suport a educadores, pares i alumnes davant la sensació de desconfiança que la denúncia ha provocat a la llar.

Els pares dels alumnes de la llar d'infants Els Escarlets es van reunir divendres amb l'alcalde, Jordi Noguer, a la mateixa llar per conèixer els detalls del cas que havia sortit a la llum aquell mateix dia. Els Mossos d'Esquadra han rebut una denúncia en què es posen de manifest presumptes maltractaments o males pràctiques -des de l'ajuntament es nega que siguin físics o sexuals- d'algunes de les educadores del centre vers als infants.

Al centre hi van una vuitantena d'alumnes de zero a tres anys, tant de Sant Gregori com dels municipis pròxims, de manera que la notícia ha esverat els pares. Per això, durant la reunió -on hi havia representants municipals de localitats veïnes- l'alcalde va explicar als pares què s'ha decidit fer mentre no es coneixen més detalls del cas. Des de l'ajuntament han dit als pares que hi ha secret de sumari sobre la causa, una dada que van desmentir els Mossos d'Esquadra el passat divendres.

Per una banda, l'alcalde va reconèixer als pares durant la reunió que tenien "queixes de males pràctiques" des de finals de desembre i que havien obert una investigació des del propi ajuntament. Ara, però, amb la presentació de la denúncia, tot ha quedat sota les atribucions dels policies. En aquesta mateixa reunió també es va fer saber als pares que la directora -que ostentava el càrrec per segon curs- deixaria de ser-ho a partir de dilluns, moment en què començarà a dirigir la llar d'infants una altra educadora. Ara bé, l'actual directora no marxa del centre, sinó que seguirà treballant i, segons es va garantir a la reunió, donarà suport a la nova direcció. Aquesta ha estat una decisió presa de mutu acord per l'ajuntament i la directora, a causa de la pressió mediàtica del cas.

De fet, l'Ajuntament ha decidit que la regidora d'Educació, Concepció Torrado, es dediqui exclusivament a estar present físicament al centre durant totes les hores que estigui obert per evitar "les interferències que l'interès dels mitjans pugui provocar en el funcionament habitual del centre". D'altra banda, s'ha contractat un equip pedagògic per donar suport als pares i educadores durant aquest procés. Aquesta és una decisió que l'alcalde va defensar que contribuïa a "restablir el clima de tranquil·litat i confiança a la llar".

La reunió, que va durar de les nou fins a quarts de dotze de la nit, la van seguir prop d'un centenar de pares. De moment no hi ha convocada cap altra reunió, però des del consistori van assegurar als pares que els informarien de qualsevol novetat. Per ara només es sap que un grup d'educadores ha denunciat d'altres.