El Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d'Aro va anunciar ahir que la ràdio municipal, Ràdio Platja d'Aro, té previst posar punt i final a 27 anys d'emissions ininterrompudes aquest 28 de febrer. El motiu, segons ha exposat el col·lectiu, no és cap altra que les dificultats econòmiques que té per seguir autofinançant-se amb la publicitat. L'acord el van prendre l'alcaldessa i la directora de l'emissora. Actualment, l'emissora té dos professionals a temps parcial i un de complet, la directora. A més, té 25 col·laboradors.

Segons exposa el col·lectiu, els problemes econòmics van començar a mitjans del 2007. Des d'aleshores, ni l'anterior equip de govern ni l'actual han pogut oferir cap sortida perquè l'emissora sigui viable econòmicament. L'Ajuntament manté les instal·lacions, però no aporta cap ajuda econòmica extra.

Ràdio Platja d'Aro va iniciar les seves emissions el desembre de 1982, i al llarg de la seva història ha estat referència en el àmbit de la radiodifusió local, i en la creació de professionals del sector que ara desenvolupen la seva feina arreu del món. Anualment, segons el col·lectiu, Ràdio Platja d'Aro emet més 15.000 falques d'interès ciutadà, sense cost per a l'administració local, i serveix de viver de joves estudiants que hi fan les pràctiques durant tot l'any.