L'Ajuntament de Sant Martí Vell ha de tornar a redactar el projecte de Centre d'Interpretació del Paisatge que l'equip de govern ha projectat a l'entrada del municipi. El document, que encara està a exposició pública a la web del consistori, conté errades prou significatives com perquè l'alcadessa, Maria Àngels Vilà i Sastre, hagi decidit tornar a refer un projecte que s'havia encarregat a un despatx d'arquitectes.

Des de l'Ajuntament van descartar donar més explicacions sobre els motius que els han portar a prendre aquesta decisió. Mentre que la plataforma ciutadana, Salvem Sant Martí Vell, que va nèixer durant la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) afirma que "tots els assessors urbanístics consultats asseguren que el projecte no pot ser aprovat fins que no s'aprovi el nou POUM".

Respecte als terrenys on s'han d'ubicar l'equipament municipal comenten que "l'empalaçament està situat en parecel·les privades" i que "no existeix cap document oficial que expressi el sistema per obtenir la titularitat pública dels terrenys".

D'altra bnda afirmen que l'Ajuntament es va sorprendre per "l'engany dels tècnics en la redaccció del document del projecte" però que desconeixen en quin sentit anrian les modificacions.

Sobre el destí final del centre d'interpretació sembla que tampoc hi ha consens. Des l'Ajuntament afirmen que serà un centre d'interpretació de les Gavarres. En canvi, la plataforma ciutadana afirma que han parlat amb el president del Consorci de les Gavarres, Josep Espadalé Reballí i qu aquest els ha informat qu està en "desacrod que els governs municipals prenguin iniciatives sense coordinació amb les autoritats del parc".

La subvenció, en perill?

El projecte disposa d'una subvenció del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). La iniciativa té definit un cost de 480.000 euros, el 55% del qual està subvencionat. Salvem Sant Martí Vell tem, però, aquesta subvenció es pugii perdre ja que té "com a requisit la finalització de les obres i el pagament total de les mateixes durant l'any 2010". L'incompliment -afegeixen- "d'aquesta condició o una auditoria negativa del procès seria motiu per la retirada de la subvenció".

Les al·egaciosn presentades es referein a la poca idoneïtat de l'emplaçament i els erros en el document del projecte i la situació urbanística del solar, entre d'altres.