El Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Consell Comarcal de la Garrotxa, ahir, van posar en marxa nous serveis directes d'autobús per comunicar Olot amb els polígons industrials de Begudà (Sant Joan les Fonts) i de Politger (Sant Jaume de Llierca). L'objectiu del PTOP i del Consell és atendre les necessitats de mobilitat a les àrees que concentren més activitat industrial i empresarial. Així, ofereixen 10 expedicions diàries, 5 d'anada i 5 de tornada, les quals enllacen de manera directa el centre de la capital de la Garrotxa amb els 2 polígons industrials. A més, han establert 4 expedicions diàries, 2 d'anada i 2 de tornada, que ajunten Olot amb els polígons a través d'un recorregut que abasta els municipis de Montagut i de Tortellà. El nou servei cobrirà la distància entre Olot i les concentracions industrials amb 10 minuts (Politger) i en 18 minuts (Begudà).

Els horaris s'han establert d'acord amb l'activitat laboral i les hores d'entrada i sortida més habituals de les zones industrials. D'aquesta manera, des d'Olot hi ha dues expedicions a primera hora del matí que arriben al polígon de Politger a les 5.59 i 7.55 hores, dues que arriben al polígon a les 13.59 i 14.55 hores, i una al vespre que arriba al polígon a les 21.59.

En sentit contrari, hi ha una expedició que surt dels polígons a primera hora del matí (6.05 hores), dues a primera hora de la tarda (12.55 i 14.05 hores), una a mitja tarda (18.05 hores), i una darrera al vespre (22.05 hores).

D'altra banda, també s'ofereixen 2 expedicions d'anada i 2 de tornada des de l'estació d'autobusos d'Olot fins al polígon de Politger, amb pas pels municipis de Montagut i Tortellà. Les anades sortiran des de l'estació d'autobusos d'Olot a les 12.25 i 17.25 hores, i les tornades des del polígon de Politger seran a les 7.55 i les 14.55 hores. El trajecte total tindrà una durada d'uns 30 minuts.

Aquest servei és gestionat per l'empresa Transports Elèctrics Interurbans, SA, que ofereix la possibilitat d'utilitzar la Targeta Valor, de caràcter multipersonal, la qual cosa permet fer recàrregues amb descompte per viatge, que es pot utilitzar en altres serveis de la mateixa empresa.