El Govern ha aprovat destinar 99 milions per a la setena convocatòria d'ajuts de la llei de barris, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya en les properes setmanes. Així ho va explicar, en la reunió setmanal del Govern, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que va afegir que amb aquesta convocatòria "encetem una nova etapa que ha de significar arribar a 140 barris a tot Catalunya amb projectes de rehabilitació i ha de permetre arribar a una inversió d'entre els 1.350 i els 1.400 milions d'euros".

Aquesta convocatòria, com la passada, permetrà nous projectes de rehabilitació integral a barris, facilitarà l'entrada de municipis petits i possibilitarà que barris que ja han acabat els seus projectes puguin seguir gaudint d'inversió pública. Segons va explicar Nadal, el conjunt del programa abasta 100 projectes de barris i 15 projectes de municipis de menys de 10.000 habitants que "beneficien un milió de persones, és a dir, el 13% de la població de Catalunya".

En aquesta setena convocatòria, es destinaran 60 milions d'euros a donar entrada a nous municipis al Programa ordinari de barris, 30 milions d'euros per al programa "Viles amb projectes" -se segueixen impulsant programes de rehabilitació integral en municipis de ?menys de 10.000 habitants-, i es reservaran 9 milions d'euros per a la signatura de contractes de barri. Aquest últim instrument estarà adreçat als ajuntaments que hagin completat els projectes de rehabilitació escollits en les sis convocatòries resoltes fins ara. En les sis convocatòries de barris resoltes fins ara, el 52% són nuclis antics, el 27% són polígons d'habitatges construïts en la dècada 1960-70, i el 21% restant corresponen a àrees d'urbanització marginal en zones sense planejament previ. Segons Nadal, el volum més gran de despesa es concentra en l'espai públic, tot i que va recordar que "la llei de barris té vocació integral" i inclou programes d'impuls de les noves tecnologies, d'eliminació de barreres arquitectòniques, d'atenció a la gent gran i als joves, programes d'integració, d'igualtat i de dinamització econòmica, entre d'altres.