El municipi de Lloret de Mar compta a partir d'ara amb l'excepcionalistat turística durant tot l'any, això significa que els establiments comercials només tindran l'obligació de tancar quatre dies de tancament obligatori: l'1 de gener, l'1 de maig, l'11 de setembre i el 25 de desembre.

El que no canvia, però, tot i aquesta ampliació de l'època de turisme, és l'horari comercial, ja que es manté el que estableixen les ordenances municipals de Lloret, és a dir, les botigues només poden obrir de les 7 hores del matí fins a les 22 hores de la nit.

Aquesta acció de l'Ajuntament de Lloret de Mar es va demanar a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya per ampliar l'excepacionalitat turistíca per així incloure els mesos de novembre i desembre, dates en què es vol potenciar la dinamització comercial. I és que consideren que durant aquests dos mesos, s'organitzen nombrosos esdeveniment i activiats i amb l'ampliació, volen dimamitzar no sols la destinació sinó que també volen atraure un turisme de proximitat.

El regidor de Comerç, Víctor Llasera (CiU), explcia que "per als visitants és molt més atratiu arribar a Lloret de Mar quan hi ha un ral·li o la Fira Medieval i trobar les botigues obertes", ja que el comerç suposaria al seu parer, "un reclam turístic més".

Fira especialitzada en turisme

Lloret de Mar acollirà del 9 a l'11 de juny el MITM (Meeting and Incentive Travel Market) 2010, una fira especialitzada en turisme de reunions i incentius. La fira se celebrarà al Palau de Congressos Olympic i comptarà amb el suport del Lloret Convention Bureu, que portarà a terme el programa social que permetrà als més de 100 participants d'Europa i els Estats Units conèixer Lloret de Mar i les possibilitats d'aquesta destinació en aquest segment de mercat tan ampli.