El dimarts de Carnaval les olles del Ranxo van començar a bullir a les sis del matí tot desafiant la pluja. Com mana la tradició, els membres de la comissió del Ranxo van començar a preparar les 27 olles d'aquesta escudella -que porta patata, mongeta, arròs, botifarra i carn, entre altres- amb una capacitat de 100 litres cadascuna. A les dues del migdia, després que la representació institucional fes el tradicional tastet, els veïns van començar a omplir les olles per emportar-se el ranxo o a casa o bé als restaurants que ahir servien gratuïtament aquest plat a tots els veïns. La pluja va fer que aquest any hi anés menys gent, a Vidreres, segons va reconeixer l'organització. No obstant això, les cues a les dues del migdia eren llargues per aconseguir omplir l'olla del típic Ranxo de Vidreres

El secret d'un bon ranxo és, segons el ranxer major, Enric Llinàs, fer un bon sofregit i deixar-ho bullir amb paciència. Per això, els ranxers comencen a les sis del matí les preparacions per elaborar l'escudella. Abans del dia assenyalat, la comissió del Ranxo passa per les cases demanant als veïns col·laboració, ja sigui perquè els donin alguns dels ingredients que porta l'escudella o bé perquè col·laborin econòmicament.

El Ranxo de Vidreres d'enguany s'ha fet amb 125 quilos de patates, 160 de mongetes, 135 quilos de carn i 135 quilos d'arròs. A banda del ranxo, aquest dimarts també es va fer una desfilada de carrosses de Carnaval i es van ballar sardanes.