El Consell Comarcal del Gironès ofereix des d'aquesta setmana un nou servei de deixalleria mòbil que recollirà residus tòxics i perillosos com per exemple disolvents, pintures, piles o llums i fluorescents. La instal·lació ofereix servei, de moment, als municipis de Bescanó, Quart, Flaçà, Fornells de la Selva i Llagostera.

El conseller de l'Àrea de Medi Ambient del Gironès, Quim Cufí, va explicar que la freqüència d'aquest servei comarcal va en funció de les necessitats del municipi. D'aquesta manera cada població pot decidir quants dies i quin horari neccessita fer serveir la deixalleria.

La infraestructura mòbil està dissenyada a partir de diferents mòduls on es poden trobar els dipòsits per als diferents materials reciclables. Uns residus d'origen domèstic, però que per la seva perillositat o toxicitat no convé barrejar-los amb la resta de deixalles, ja que comporten un greu impacte ambiental. Aquests productes altament contaminants provenen dels productes de la neteja o bricolatge, però també hi tenen cabuda termòmetres, radiografies, vidres plans, o l'oli usat de la cuina i petits aparells elèctrics o electrodomèstics.

L'objectiu és que el màxim nombre de municipis del Gironès es puguin beneficiar de les noves instal·lacions del servei de deixalleria mòbil. En aquest sentit, tant la presidenta del Consell Comarcal, Cristina Alsina, com el conseller comarcal, Quim Cufí, van remarcar que la instal·lació "ha de servir per donar un nou impuls a aquest servei comarcal".

Deixalleries estratègiques

Cufi va concretar que el servei ha d'esdevenir "un referent per als municipis que no tenen instal·lacions fixes de deixalleria". El servei sumat a les minideixalleries, va fegir, "com la inaugurada recentment a Sant Jordi Desvalls o les que es posaran en funcionament properament a Sant Martí de Llémena i Madremanya, ajuden a completar el mapa comarcal d'instal·lacions d'aquest tipus que se situen als extrems de la comarca".