La formació política de Ciutadans (C's) denuncia que el Departament d'Interior de la Generalitat té "abandonada la Selva Litoral pel que fa a la presència de Mossos d'Esquadra". En aquest sentit, C's assegura en un comunicat de premsa que "aquest estiu hi ha hagut 75 Mossos menys que fa 2 anys i que a vegades hi ha un sol vehicle per a les tres poblacions".

A més, el grup polític considera un "acte d'irresponsabilitat per part de l'administració de José Montilla la manca d'efectius que hi ha" i recorda que "l'àrea urbana de Tossa, Lloret i Blanes és la que té un creixement percentual més elevat de població, sent la primera de la demarcació i la sisena d'Espanya que més creix". Segons C's, "aquesta manca d'efectius està originant una onada de robatoris, especialment a Tossa de Mar, i a l'estiu, descontrols de seguretat ciutadana a Lloret de Mar". Per la formació no nacionalista, "ICV, amb PSC i ERC, està deixant de banda la seguretat dels ciutadans i facilitant, amb l'absència d'efectius, els robatoris".

Finalment, C's lamenta que la implantació dels Mossos s'hagi fet "sense planificació i a corre-cuita per motius partidistes i que el desplegament a Barcelona s'hagi fet en detriment de la seguretat ciutadana de les altres províncies, especialment, la de Giron".