Aquesta setmana han començat les obres del futur centre de tractament de residus, també anomentat planta de triatge. La previsió és que les obres, segons explica el regidor de Medi Ambinet, Ignasi Riera (CiU), estiguin enllestides a final del 2011.

Aquest nou centre de residus s'ubica al costat de l'abocador municipal i ja s'hi han començat a fer moviments de terra. És una obra que costa uns 42 milions d'euros, que són finançats al cent per cent per la Generalitat. És una infraestructura que donarà servei a tota la comarca i on es permetrà tractar tot tipus de deixalles. La instal·lació tindrà una capacitat de tractament de la resta de 93.500 tones cada any. I alhora, també podrà gestionar 3.000 tones anuals de voluminosos com a residus.

Reduir la resta

La funció d'aquesta planta de triatge és reduir la brossa considerada resta -la que queda després de la recollida selectiva i que no es pot reciclar- per fer-la menys voluminsosa i reciclar-ne els materials que siguin recuperables. Es dividiran els residus que es generen ?entre matèria orgànica, vidre, paper, el que ha d'anar a la deixalleria i la resta. Aquesta darrera part és la que es tractarà al futur centre. La nova tria permetrà reduir encara més la fraccció resta, que s'empaqueta, es segella i s'ubica a l'abocador, que ara s'està ampliant per poder allargar la seva vida últil en 25 anys més.