Els més de quaranta mil habitants que té Blanes fa que el seu Ajuntament esdevingui el quart més important de la província de Girona i el segon més important de la comarca de la Selva. No obstant, sembla que no hi hagi una relació directament proporcional entre el nombre de residents i les propostes del govern a tenor dels darrers plens municipals. I és que dilluns vinent serà la segona vegada en dos mesos que el govern (CiU, PDB, PP) convoqui un ple ordinari amb tan sols un punt propi dins l'ordre del dia. Punt que, a més, tan sols consistirà en ratificar l'acord pres en la Junta de Govern Local del 28 de gener relatiu a l'aprovació de la modificació del pla de desplegament de la fracció orgànica municipal.

Aquesta situació tornarà a provocar que la part de control realitzada per l'oposició (PSC, EUiA) sigui més extensa que la governamental tot i que no totes les mocions presentades tinguin relació amb la vila.

L'alcalde de la població, Josep Trias (CiU), manifesta que aquesta situació no és indicativa de res perquè "el govern governa amb les comissions de govern i al ple porta el que porta".

L'agrupació del PSC lamenta que es produeixin situacions d'aquest tipus doncs, com manifesta el seu portaveu, Josep Marigó, Blanes disposa d'un Ajuntament de gran rellevància a la província "i el govern hauria de tenir un major dinamisme però no treballa, no rendeix i no té iniciatives".

Val a dir que els socialistes han arribat a mostrar públicament en un ple una gràfica comparativa elaborada per la formació on s'analitzava l'actuació d'aquest govern i l'anterior basant-se en el nombre de punts aportats en els plens, el volum d'iniciatives aprovades en les Juntes de Govern Local, la quantitat de decrets d'alcaldia dictats i la suma econòmica dels pressupostos municipals. La gràfica, que comprèn el període 2004-2009, demostra com en aquest darrer any és quan s'inicia la davallada més significativa respecte al volum d'aportacions governamentals.

Per a Marigó queda pal·lès que "el govern pateix una paràl·lisi perquè no té un projecte, falten idees, no hi ha un model clar i només es dedica a fer tasques del dia a dia consistents en tràmits".

El portaveu d'EUiA, Joan Salmerón, realitza també una lectura similar i recorda que ha advertit en reiterades ocasions a l'equip de govern que "no s'estan guanyant el sou". Es més, el líder federalista esmenta que en el ple del proper dilluns, el govern no hauria presentat cap punt en l'ordre del dia de no ser per la negativa de l'agència de residus de Catalunya d'acceptar el pla de desplegament de la fracció orgànica municipal fins al 2015 en comptes de fins al 2011, com serà finalment. Precisament, serà quest any quan estigui enllestit el centre de tractament de residus.

Per a Salmeron resulta evident que, quan el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), "no està present a l'Ajuntament, el govern no funciona".

L'ordre del dia

El proper ple consistirà en aprovar l'acta de la sessió anterior, donar compte de resolucions judicials, ratificar l'acord del govern, i votar les cinc mocions de l'oposició consitents en la polèmica dels guals (PSC) basada en el cobrament retroactiu des del 2007 de la taxa d'entrada de vehicles iniciat pel govern municipal; realitzar propostes de manteniment i millora del sistema públic de pensions, impulsar la creació de la comarca de la Baixa Tordera aprofitant que s'ha obert el debat de les vegueries en el si de la Generalitat, rebutjar la proposta d'acollir un cementiri nuclear a Ascó, Tarragona (EUiA), i una darrera relativa al dia internacional de les dones (ERC).