Els centres d'immersió de l'Estartit i de la Costa Brava han rebut amb estupefacció el fet que la unitat del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil s'hagi quedat amb un sol dels sis efectius que tenia ja que consideren que "amb una persona sola, el servei es deixa de fer". El president de l'associació de centres de litoral gironí -que agrupa unes 30 empreses-, Toni Murray, considera que haver d'esperar reforços de Barcelona "resta immediatesa" si es produeix una situació d'emergència.

Per Murray, la ubicació de la unitat del GEAS a l'Estartit és una qüestió "estratègica" ja que hi ha el punt més important d'immersió de la Costa Brava, les Medes, de manera que veu que és inqüestionable mantenir el cos, que assegura que des del 1998 ha fet "una feina molt positiva per la seguretat dels submarinistes".

La mateixa opinió té el regidor de Turisme, Genís Dalmau, que ha manifestat que "seria una molt mala notícia per la Costa Brava que aquí no hi hagi els efectius del GEAS necessaris per prestar un bon servei". I pel regidor, és crucial la temporada turística: "És inadmissible que no es cobreixi el servei de març a novembre. Encara que només sigui temporal, s'hauria de portar més personal a l'Estartit". Dalmau ha explicat que el GEAS "ha prestat un servei exemplar i, com tenim cobert el servei de bombers o sanitari, també ho hauria d'estar aquest". Com Murray, el regidor creu que en una situació d'emergència es necessita una reació ràpida i no que vinguin reforços des de Barcelona.