El Ministeri d'Economia i Hisenda ha decidit retirar el recurs de cassació contra la sentència de la sala del Tribunal Suprem de Justícia de Madrid, que l'havia condemnat a pagar 346.121 euros a l'Ajuntament de Sils per la compensació dels beneficis fiscals que hauria d'haver cobrat de quotes tributàries de l'IBI (Imposts de béns immobles) concedits a la concessionària de l'autopista Ap-7 Acesa pels exercisis que van dels 2003 a 2007.

Això significa que l'Ajuntament finalment rebrà aquesta quantitat reclamada a l'Estat, ja que el jutjat va assegurar que així calia fer-ho. Per l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), aquesta és "una gran notícia perquè finalment se'ns ha concedit el que demanàvem" i de fet, els diners, que els rebran enguany, "ja els hem previst en les inversions per al pressupost d'aquest 2010", afegeix.

Fins ara, les autopistes de peatge rebien una bonificació de l'IBI del 95 per cent i això comportava que els municipis per on transcorre l'autopista no recaptessin aquests diners i ara en canvi, amb la sentència coneguda a l'octubre el Tribunal Superior de Justícia de Madrid condemnava l'Estat a compensar els ajuntaments amb aquesta bonificació corresponent.

Amb la retirada del recurs de cassació per part de l'Estat s'obre a les portes als altres municipis que han reclamat les seves bonificacions de l'IBI pel pas de l'AP-7 les acabin rebent, i es posi fi a aquesta reivindicació històrica dels municipis de la demarcació.

Maçanet no rep l'IBI

Tot i la bona notícia, l'altre municipi que va conèixer la condemna el mateix dia ja que el cas el duien els serveis jurídics del Consell Comarcal de la Selva, l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, no ha tingut de moment la mateixa sort que el de Sils, al que l'Estat deu 767.554 euros.

L'Alcalde, Alfons Soms (PSC), es lamentava que el Ministeri ?d'Economia i Hisenda no hagi retirat el recurs contra el seu consistori i ?assegurava que s'ha estat movent els darrers dies per saber-ne les raons i que de moment el que ha ?transcendit és que "com que Maçanet hauria de rebre imports que ?superen els 150.000 euros per any, no l'haurien retirat i en canvi, el cas de Sils seria inferior a això". Amb aquesta resposta, Soms es mostra decebut i assegura que "esgotarem tots els recursos i vies perquè ?l'únic fonament que coneixem és el de la quantia i no té cap sentit".

Els ajuntaments per on passa l'AP-7 a la Selva també tenen la intenció de reclamar les compesacions de l'IBI dels exercisis 2008 i 2009 a Hisenda.