L'Ajuntament de Blanes no farà extensiva la recollida de la fracció orgànica de la brossa a tota la vila abans del 2011. Inicialment el consistori volia dilatar-ho fins al 2013, però l'Agència de Residus de Catalunya s'hi va negar. No obstant, va acceptar la data de 2011 perquè encara no s'ha acabat de construir la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, que és on la vila haurà de dur la matèria orgànica.

El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), apunta que el retard "no és intencionat" i que obeeix tant al fet de les obres a la planta de compostatge com al canvi d'empresa d'escombraries que ha realitzat el consistori. En breu, la societat mixta Nora SA serà qui es farà càrrec de la neteja viària de la població. Precisament, el regidor apunta que està negociant amb Nora SA la realització del desplegament en la recollida de la matèria orgànica.

Lillo preveu que això es faci en quatre fases. S'iniciarà l'1 de gener als barris dels Pavos, Mas Torrent, la Perla, Quatre Vents i Racó d'en Portes. A l'abril s'ampliarà a s'Abanell, els Pins, Olivers i la Plantera. El juliol a Mas Carolet, Ca la Guidó, Mas Güelo, Residencial Blanes i Vistamar, Mas Borinot i Valldolig. I, finalment, a l'octubre es recollirà a la corona residencial Santa Cristina, cala de Sant Francesc i Montferrant.

El regidor assegura que el retard en la implantació de la recollida orgànica a tota la vila no comportarà cap sanció a l'Ajuntament ja que encara no està en funcionament la planta de compostatge. Tot i això, actualment el consistoi realitza la recollida en un 23% de la població i tot i que es veu obligat a dur la brossa a Santa Coloma allà se'n fa càrrec l'Agencia de Residus per transportar-la a un centre de tractament.