L'aeroport de Girona se situa per segon any entre els 50 primers d'Europa amb més volum de pasatgers. El retrocés que va patir l'any 2009 en el nombre de viatgers que usaven les seves instal·lacions a penes si ha tingut incidència en la classificació duta a terme per Airports Council International (ACI) Europe, ja que que la majoria d'aeroports han patit també retrocessos. Girona perd només dues posisions respecte al 2008, quan va ser el 47è aeroport amb més passatgers, i continua en el Top 50.

Per la seva banda, l'aeroport de Barcelona-El Prat va tancar l'any amb 27,3 milions de passatgers, uns 2,8 milions menys que l'any anterior. Aquesta xifra suposa una pèrdua del 9,7%, la més gran entre els deu aeroports europeus amb major trànsit aeri. Malgrat la forta caiguda en el nombre de passatgers el Prat es manté com el novè aeroport, igual que l'any passat.

Segons ACI Europe, que representa més de 400 aeroports en 45 països, a més de Madrid-Barajas, set aeroports més d'Aena estan a la llista dels cinquanta de major tràfic de passatgers d'Europa: Barcelona, Palma de Mallorca, Màlaga, Gran Canària, Alacant, Tenerife i Girona.

València i Lanzarote, fora

Dos aeroports espanyols han caigut dels 50 primers: València, que ha passat del lloc 45 al 53 amb 4,7 milions de passatgers (-17,9%), i Lanzarote, que ha passat del 49 al 54 també amb 4,7 milions (-13,6%).

El 2009 no s'ha produït cap canvi en les posicions dels 10 primers aeroports, ja que amb més o menys intensitat tots han perdut passatgers. De fet, cal baixar fins al lloc 36 per trobar un que augmenta passatgers: Edimburg (+0,5%).