Una tanca instal·lada al Jardí Botànic de Cap Roig abans de l'estiu de l'any passat ha estat sabotejada per alguns desconeguts, que l'han tallada per tres punts i ees pot accedir lliurament al seu interior. La instal·lació d'aquesta tanca va comportar cert malestar entre els usuaris de la cala Russa -situada dins de la propietat del Jardí Botànic- ja que anteriorment hi havia un pas per aquest punt que hi permetia accedir des del camí de ronda que prové de Palamós. De fet, l'entitat Salvem el Crit va denunciar aquesta tanca al Seprona de la Guàrdia Civil perquè entén que no es garantia l'accés a la cala, tal com segons l'associació recull la llei de costes. Des de la Fundació Caixa Girona, que gestiona aquest equipament, s'ha expressat que l'accés ja es garanteix per un altre punt i que disposen dels permisos del Departament de Medi Ambient i de l'Ajuntament de Mont-ras, municipi al qual ?pertany l'espai en què s'ha instal·lat la tanca.

Aquesta tanca es va col·locar per substuir l'anterior, que era de filat espinós i que arribava fins arran de mar. La tanca vella feia dècades que estava col·locada i tenia un portal que sempre estava obert que permetia accedir a les cales que hi ha a l'interior dels terrenys que pertanyen al Jardí Botànic de Cap Roig. La primavera de l'estiu passat es va substituir per la que actualment hi ha i que ofereix unes millors condicions de pas per a la fauna cinegètica ja que compleix amb els requisits que estableix el Departament de Medi Ambient per aquests tipus de tancat que es troben enmig del bosc.

A més d'aquesta diferència amb l'anterior tancat, n'hi ha una de segona: no hi ha cap porta que permeti l'accés fins a cala Russa si es prové des del sud, és a dir, des de Palamós. És en aquest punt que l'entitat Salvem el Crit posa en dubte el nou tancat.

Precisament, a la tanca s'adverteix que el corriol que hi havia està tancat i que no s'hi pot passar. El final de la tanca és en el punt en què comença un pendent quasi vertical, on pot ser molt perillós si s'hi intenta passar. Des de la Fundació, s'ha comentat que uns metres més enllà de la nova tanca hi ha un portal que permet accedir fins a la cala.

El fet, però, és que uns desconeguts han sabotejat fa uns dies aquesta tanca i l'han tallat netament -sembla que s'hagin desplaçat fins aquest punt preparats amb les eines necessàries per tallar el filat i endur-se'l-, de manera que han quedat tres punts per on es pot entrar lliurament a l'interior dels terrenys.