Vueling i Andalus, dues companyies aèries de capital espanyol, no estan gens conformes amb el tracte que Ryanair rep de les administracions. Els representants d´aquestes dues aerolínies ahir a les jornades van deixar molt clares aquestes discrepàncies.

Fernando Guerrero conseller delegat d´Andalus Líneas Aéreas, va remarcar que «algú ha de regular tant les campanyes publicitàries com la qüestió de les taxes als aeroports». «No pot ser que les companyies espanyoles -que som les que creem llocs de treball aquí- paguem taxes aeroporutàries i Ryanair no en pagui» va explicar. «Això s´ha de regular, pel bé de tots, perquè o es posa una mica d´ordre o ens acabarem destrossant entre nosaltres», va incidir.

Més vols des de Girona

Fernando Guerrero es va referir també a l´aeroport de Girona, i va reconèixer que la seva compa­nyia té en ment crear-hi noves rutes (actualment està a punt de començar a operar amb Maó i amb Santiago), sobretot amb ciutats «secundàries» del sud de França, «ja que creiem que allà estan molt interessats en la Costa Brava». De tota manera, no serà a curt termini, ja que «primer hem d´aconseguir sortir de la crisi actual».

Per la seva banda, el conseller delegat de Vueling, Álex Cruz, va remarcar durant la seva intervenció a les Jornades -sense donar noms-, que les companyies ­es­trangeres que operen a l´Estat espanyol «no negocien, sinó que extorqueixen», i que «van allà on hi ha diners, i quan deixa d´haver-n´hi se´n van».

Cruz va indicar així mateix que «després de 17 mesos negatius, sembla que el mercat aeri espanyol s´està recuperant».