El líder de Reagrupament, Joan Carretero, va defensar ahir l'ideari polític de l'associació que encapçala en l'acte de presentació que es va celebrar a les Bernardes de Salt i en què també van participar el periodista i escriptor Carles Bonaventura i Pep Rafart.

Durant la seva ponència, Joan Carretero va defensar la seva intenció de comptar amb diputats al Parlament de Catalunya que proclamin la independència, ja que aquest "és l'únic camí per preservar la nostra nació". "Pel nostre benestar, necessitem tenir eines per decidir sobre el nostre futur, i això és tenir un estat. Volem aconseguir la normalitat", va afegir.

En aquest sentit, Carretero va argumentar que és necessari que la ciutadania sigui activa i es posicioni per decidir sobre el seu propi futur, i per aquest motiu des de Reagrupament s'ofereix una voluntat d'articular una aposta realista que porti Catalunya cap a una de les dues opcions que, segons Carretero, pot agafar: ser una comunitat autònoma espanyola de règim comú, o ser un estat independent.

Sobre administracions com les Diputacions o els Consells Comarcals, Carretero va afirmar que haurien de donar més comptes als ciutadans a través d'altres mecanismes, com per exemple a través del vot directe.