El president del Barça, Joan Laporta, va demanar ahir al vespre des de Sant Esteve d'en Bas el vot afirmatiu a la consulta independentista de demà. Laporta va animar les més de 200 persones presents a la plaça Major a mobilitzar-se i votar "sí". El president blaugrana va expressar la necessitat que Catalunya pugui disposar del destí del seus recursos i va pronosticar que un Estat català tindria més escoles i més carreteres. "Tenim raons molt convincents per votar sí", va dir. El president va afegir que només els catalans poden defensar el que els correspon

Laporta va qualificar de "brindis al sol" tot el que es pugui fer per una Catalunya sense estat propi. Així, va fer referència a la transcendència internacional dels èxits del Barça i al conseqüent reconeixement de Catalunya. Segons ell, la percepció de Catalunya a l'exterior està condicionada per no tenir estat propi.

Joan Laporta va exposar un seguit de raons per les quals els catalans que poden votar demà han d'optar pel sí. Així, el president del Barça va explicar que les consultes independentistes són un pas "perquè hi hagi respecte dels altres envers nosaltres".

Laporta va indicar que la lluita per la independència és la cosa "més romàntica" que pugui existir. Així, va fer referència a la responsabilitat dels presents a lluitar pels drets de Catalunya d'una manera legítima i democràtica. El president del Barça va qualificar Catalunya de "terra d'oportunitats i d'acollida", i va animar els immigrants a participar en les consultes i en l'organització d'actes independentistes.

L'acte protagonitzat per Laporta va tenir un preludi de mostres folklòriques que van ajudar els presents a suportar el fred. Uns quaranta-cinc minuts després de l'hora prevista, el president del Barça va entrar a la plaça Major sota el so dels tambors d'una banda infantil i l'acompanyament dels periodistes.

Després d'una ballada de sardanes, el cant conjunt dels Segadors va iniciar l'acte polític. El primer en parlar va ser el president d'Òmnium Cultural Garrotxa, Jordi Ferrer, que va indicar que demanar el "sí" és la manera que té Òmnium Cultural de participar en el moviment de les consultes populars.

Ferrer va exposar que les consultes han estat una manera de despertar consciències. Ferrer va presentar Joan Laporta, i després del president del Barça va parlar la promotora de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzié, que va destacar la participació de la Garrotxa a la consulta anterior.

L'historiador Jordi Bilbeny va cloure les intervencions argumentant que la història l'han fet i la fan les persones.