Els veïns de diferents nuclis i urbanitzacions de Riells i Viabrea han aconseguit 1.141 firmes per frenar el nou Planejament d'Ordenació Urbanística municipal (POUM) que ja té l'aprovació inicial feta. Aquests van iniciar la recollida fa unes setmanes, i avui les entregaran a l'equip de govern de Riells, format per ERC i el PSC, per demostrar que hi ha part de la població -Riells té 3.700 habitans- que no està d'acord amb el que es va aprovar i en el creixement "desmesurat", al seu parer, que planteja aquest nou Pla.

Aquest dijous a la nit es van trobar els veïns al Casal del poble i allà, veïns de diferents nuclis de Riells i Viabrea van aportar les seves signatures recollides. Per exemple, a la zona dels Boscos de la Batllòria en van aportar més d'un centenar, tal com explicava el seu portaveu Sergi Navarro. Un cop totes agrupades volen que al ple de l'Ajuntament se'ls escolti, tot i ser una sessió extraordinària que cal recordar que es celebra perquè els grups de CiU i l'Entesa, a l'oposició, l'han forçada. Tot i això, en el grup de la xarxa social Facebook, els veïns demanen que la gent es comporti i que, per tant, a l'interior de la sala de plens no es portin ni pancartes ni es cridi, ja que a part de desallotjar-los, podria ser que el ple no es celebrés.

Entre els arguments que han impulsat els veïns de Riells i Viabrea per recollir signatures i per mostrar el seu descontentament envers el nou POUM hi ha la manca d'informació, asseguren per part del consistori -cosa que aquest ha negat en ocasions- i també, el pagament "d'entre el 10 i 30% dels nostres terrenys per equipaments i valorant a 289 euros per metre quadrat" els terrenys, segons diuen els veïns i que l'equip de govern ha negat en un comunicat dient que és un rumor. Ara però, el debat sobre el nou POUM estarà sobre la taula avui a partir de les onze del matí a la sala de plens.