En temps de crisi, anar per feina. Escasses hores després que Ryanair fes públic que deixaria de fer el vol Girona-Granada per manca d'acord en el finançament, Andalus Líneas Aéreas anunciava al seu torn que molt probablement agafaria el relleu, duent a terme els vols entre aquestes dues ciutats. El conseller delegat d'Andalus, Fernando Guerrero, ho va manifestar públicament aprofitant el vol inaugural de la seva companyia entre Girona i Maó. Guerrero també va remarcar que aquest vol entre Girona i la capital menorquina es podria allargar més enllà de l'estiu, depenent de com vegin els responsables de la companyia que funciona la nova ruta fins al setembre. En aquests moments, ho veu "molt possible"

Fernando Guerrero va triar per anunciar el més que probable vol Girona-Granada el moment adequat: l'endemà que Ryanair renunciés al vol, i el dia que més expectació mediàtica tindrien les seves declaracions, ja que la roda de premsa efetuada al Consell Insular de Menorca havia congregat un gran nombre de mitjans de comunicació de Giorna, Menorca, i fins i tot de la Catalunya Nord.

De confirmar-se el que sembla més que probable, Andalus substituirà el vol que fins ara fa Ryanair després que la companyia no aconseguís el 40% del finançament compromés per part de les insitucions, segons va informar la Diputació de Granada. De fet, des d'ahir Ryanair ven bitllets per aquesta ruta només fins al 3 de maig.

A Maó a partir del 3 d'abril

Andalus, amb seu a Màlaga, unirà a partir del 3 d'abril l'aeroport de Girona i el de Maó. La nova connexió preveu oferir vols tres dies a la setmana i tindrà disponibles 1.176 seients al mes. Fernando Guerrero calcula tenir una ocupació "molt alta" que permeti que aquest vol no sigui només d'estiu i també es mantingui a l'hivern.

Els bitllets entre Girona i Menorca costaran entre 65 i 100 euros per trajecte i els vols sortiran dilluns, dimecres i dissabte, des de Girona a les 10 del,matí i des de Menorca a les 5 de la tarda.

De moment, la previsió és que hi hagi connexió des de l'abril i fins a mitjan octubre, però la voluntat és ampliar-ho també als mesos d'hivern. Les autoritats menorquines i AGI (Associació per a la Promoció i el Desenvolupament dels comarques de Girona, integrada pel govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç) confien que el vol sigui un èxit i van exposar -els seus representants també van ser presents ahir a Maó- que, per ?exemple, hi ha un estret lligam entre Menorca i la Universitat de Girona.

"Hi ha molts menorquins que estudien a Girona", va ressaltar el vicepresident del Consell Insular, Damià Borràs, concretant que a la UdG hi ha censats uns 200 alumnes de les Illes Balears, dels quals el 12% serien de Menorca. A més, des de Menorca també esperen que sigui una oportunitat per estrènyer lligams econòmics i no només turístics.