El municpi de Lloret de Mar té més de 10.381 persones vivint al nucli antic de la vila actualment, el que representa un augment del cens en un 40 per cent si es compara amb dades del 1998, ara fa 12 anys només hi vivien 6.396 persones. De les més de 10.000 persones actuals, hi ha 5.591 persones que són homes i 4.887 dones.

Pel que fa a la nacionalitat, segons dades de l'Ajuntament, més d'un 50 per cent d'aquesta gent són de nacionalitat epanyola i la resta provenent de diferents països.

Segons assegura l'Alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), aquesta és una xifra "que contradiu la idea general que el nucli antic ha perdut habitants en els últims anys". I a més afegeix que la millora de la zona haurà contribuït a aquest augment de la població que viu al nucli antic, segons Crespo el seu govern s'ha marcat un full de ruta en aquesta zona que "passa per aconseguir la sostenibilitat social".

Entre les mesures que han millorat la vida al nucli antic hi ha "les ordenances pel tancament dels establiments a les 22 hores, la prohibició d'obertura de nous locals d'oci nocturn al centre i la creació de nous productes turístics que ajudin a desestacionalitzar la temporada". Tot això, al seu parer ha fet millorar la convivència dels habitants amb els turistes, fet que permet "que els visitants puguin gaudir d'un vila dinànimica i viva".

Pel que fa a reformes urbanístiques a la zona, aquestes també hi han contribuït explica Crespo, i entre elles hi ha la creació de zones de vianants, la modernització del mobiliari urbà, noves zones d'enjardinament o la renovació de Sant Romà, entre altres.