Fins a quatre recursos contenciosos administratius s'han presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'aprovació de la relació de llocs de treballs que va aprovar l'Ajuntament de Tossa de Mar l'abril passat. Es dóna el cas que els demandants són els mateixos treballadors de la corporació municipal: un l'han interposat 33 treballadors i el secretari; l'altre, el Comitè d'empresa des del sindicat Comissions Obreres (CCOO); un per part de l'exenginyer municipal, i, finalment, un l'han presentat dos treballadors del consistori tossenc.

Els motius que exigemiexen tant fonts consultades dels 33 treballadors que han interposat el recurs així com el cap del comitè de l'Ajuntament Antonio Ponce es resumeixen en: la manca de negociacions durant l'elaboració de la relació dels llocs de treball, que contempla modificacions en les categories laborals i altres modificacions relacionades amb aquest aspecte. Segons Ponce, la falta de negociació entre treballadors i Ajuntament "és il·legal, i nosaltres ja vam presentar al·legacions i l'Ajuntament va dir que havíem negociat, quan no hi ha una sola acta que hàgim signat i ho determini".

Per altra banda, un dels altres motius que ha comportat la interposició d'aquests dos contencionsos és la informació incompleta d'aquesta relació de llocs de treball al dia que es va duu a ple, i un altre aspecte destacat és que els informes del secretari de la corporació sobre aquest tema eren contraris als que l'equip de govern de CiU va aprovar, només amb els seus vots ja que tota l'oposició, PSC i TU va votar-hi en contra.

El cap del comitè també assegura que totes les al·legacions que van presentar al seu dia es van desestimar i que per aquest motiu s'ha optat per la via judicial "perquè va ser una sorpresa quan es va presentar aquest tema al ple a l'abril, cosa per nosaltres no és legal".

Els endarreriments al jutjat

Per altra banda, el representant dels treballadors també va explicar ahir que també han dut al contenciós administratiu l'Ajuntament perquè deu als treballadors els endarreriments salarials al personal laboral des de l'any 2007. Un recuros que es troba al Tribunal Laboral i que esperen que es solucioni aviat a favor dels treballadors. Per contra, Ponce va avançar que en breu preveuen signar el nou conveni del personal de l'Ajuntament de Tossa de Mar.

En tancar aquesta edició va ser impossible localitzar l'alcaldessa de Tossa, Imma Colom (CiU).