Tots els regidors que composen el plenari de l'Ajuntament -a excepció de l'edil de Governació, Joan Antoni Hervias (CiU)-, han cobrat els endarreriments del 2009 corresponents als mesos de gener a abril, moment en què es va aprovar incrementar la retribució de les dietes. De manera que mentre hi ha membres de l'equip de govern que han percebut fins a 6.000 euros bruts pel nombre de carteres que ocupen, i regidors a l'oposició que han rebut 800 euros, diversos agents de policia encara estan pendents de cobrar els endarreriments del 2006, 2007 i 2008.

Aquest fet ha enervat els ànims dins el cos, ja que una sentència judicial, fallada el 9 de desembre de 2008, dóna la raó a quatre agents que van interposar un contenciós contra el consistori -aleshores governat per PSC i ERC- per reclamar que se'ls equiparés salarialment amb la resta dels companys que tenien la mateixa categoria laboral, realitzaven les mateixes tasques i compartien responsabilitats. Per això, la sentència obliga l'Ajuntament a pagar-los els complements personals no percebuts des de la seva incorporació a la plantilla i que els denunciants estimen en 2.799,72 euros.

El regidor de governació, Joan Antoni Hervias (CiU), indica que ha sol·licitat als demandants que reclamin al jutge l'execució de la sentència perquè dicti quin import exacte han de rebre aquests policies en concepte d'endarreriments. "Ara ballen els números perquè el secretari especifica una quantitat, recursos humans una altra i els nostres comptes també són diferents", apunta el regidor.

Hervias ha reconegut que quan va pendre posessió del seu càrrec l'any 2007 ja hi havia diferències salarials entre policies de la mateixa categoria. No obstant, explica que això va solventar-se l'any passat gràcies a l'aprovació de la relació de llocs de treball.

A banda d'aquest contenciós, el regidor reconeix que hi ha més policies que han decidit reclamar aquests endarreriments. Al seu entendre, tracten d'acollir-se a la sentència sense haver pres part en la demanda inicial i tenint l'avantatge que el magistrat va donar la raó als seus col·legues.

Més endarreriments

El personal laboral de Tossa també ha dut l'Ajuntament al contenciós administratiu perquè pagui als empleats els endarreriments salarials que els deu des del 2007. Sobre aquest cas concret, haurà de ser el Tribunal Laboral qui es pronunciï.