Després que aquest dissabte es decidís seguir amb la tramitació del "polèmic" Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Riells i Viabrea en un ple extraordinari demanat per l'oposició (CiU-Entesa) ara és l'hora de les al·legacions, i la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny n'ha presentat una dotzena i, a més, fa diverses peticions perquè s'incloguin al nou Pla General.

La Coordinadora destaca que cal que s'atorgui protecció a la roureda més destacada de l'espècie roure glaner de Riells, una arbreda que al seu parer seria "la més representativa de tot el terme municipal i creiem de tot el Montseny", que a més és un Hàbitat d'Interès Comunitari. També reclamen igual protecció per als prats de dalt i que aquests es cataloguin i es fomenti l'interès per aquests així com per la biodiversitat local.

Des d'aquesta entitat ecologista també critiquen l'informe de sosteniblitat ambiental perquè consideren que "conté informació que no és correcta i que desqualifica l'avaluació feta", i per això demanen l'elaboració d'un de nou. I afegeixen que, a més, el Pla General des del seu punt de vista presenta "nombroses mancances" en l'àmbit del Parc Natural del Montseny per "la manca de coneixement de qui fa la redacció, esmenta, genèricament elements del Parc Natural".

Massa equipaments

Un dels altres aspectes que destaca aquesta Coordinadora en les seves al·legacions és el "sobredimensionament" d'equipament sprevistos en el Pla General. Al seu parer caldria ajustar-ne "al nombre real que necessitaria aquesta població" i afegeix que caldria mancomunar-ne alguns amb el nucli de la Batllòria. El POUM preveu dotze equipaments de nova creació i set que s'haurien de remodelar, entre escoles bressols, escoles, pavellons, espais socioculturals, entre d'altres.

Riells i Viabrea és un municipi de la Selva Interior conegut per la seva diversitat de nuclis i urbanitzacions així com el naixment d'un nucli urbà recent. Davant d'això, la Coordinadora critica que el POUM "preveu l'articulació d'un nucli del poble des del no res" i que al seu parer caldria considerar també els nuclis de població permitreals, com és el de la Batllòria, que està comsolidat i on molts riellencs utilitzen els serveis.

Dimecres de la setmana vinent s'acaba el termini per presentar les al·legacions al nou POUM de Riells i els contraris a aquest Pla General, en el seu grup de la xarxa social Facebook, inciten la gent perquè les presentin ben aviat.