Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts Juan Antonio N.Q., de 31 anys, per haver comès tretze robatoris amb força des de principi d'any en establiments comercials, equipaments públics i, fins i tot, esglésies de les comarques del Gironès i el Baix Empordà. El lladre va ser detingut mentre intentava amagar-se de la policia al pati de l'escola bressol els Ginjols de Celrà. Amb Juan Antonio es va detenir també Sheila V.H., de 26 anys, com a coautora d'alguns dels robatoris. Tots dos són veïns de Celrà i tenen antecedents.

La matinada del dia 2 de març els Mossos van saber que algú estava cometent un robatori amb força en un establiment comercial de Celrà. Una dotació va arribar al lloc dels fets i, gràcies a la col·laboració ciutadana, van localitzar el presumpte autor amagat al pati de l'escola. Després d'identificar-lo, els mossos van comprovar que la porta principal de l'establiment comercial afectat estava forçada.

Parròquies i restaurants

Els investigadors van continuar amb les indagacions pertinents i, en primer lloc, van esclarir que l'home hauria comès fins a dos robatoris amb força més la mateixa nit: a un restaurant i a una parròquia de Viladesens. Paral·lelament, els Mossos portaven a terme una investigació d'uns robatoris comesos des del gener al Baix Empordà. Els policies havien detectat certes similituds entre tots els casos ja que els autors perpetraven els robatoris sempre de matinada i forçant els accessos principals d'establiments i parròquies de nuclis urbans poc habitats.

Per les indagacions fetes, se li associen el robatori al local social de Jafre, a un restaurant i a una església de Púbol, a un restaurant i a una església de Monells, al centre mèdic-social de Vilopriu i, finalment, a un local municipal i a una església de La Pera. Els Mossos també imputen Sheila V. H. el presumpte robatori a les dues esglésies de La Pera i Púbol. Els detinguts van passar a disposició judicial i Juan Antonio va ingressar a la pressó.