Un operatiu format per efectius de diferents cossos policials i d'emergències va reiniciar ahir al matí la recerca del veí de Blanes, de 44 anys i de nacionalitat marroquina, que va desparèixer dijous mentre pescava a la Cala Bona de la població -coneguda també com a Cala Sant Francesc-, però van haver des susprendre-la a dos quarts d'una del migdia a causa del mal estat de la mar.

Aquest dispositiu, format per dos helicòpters i un equip de submarinistes, va intentar localitzar el desparegut entre la Cala Sant Francesc i la punta de Sa Palomera però, segons els Bombers de la Generalitat, no es va trobar cap indici sobre el veí de Blanes. Avui, els equips de rescat valoraran l'estat de la mar i decidiran si reprenen o no la recerca del desaparegut, segons fonts dels Bombers. I en canvi, fonts policials, apunten que avui es podria decidir si es deixa de buscar l'home i s'opta per la via de la investigació judicial en no haver-se trobat cap indici amb el rastreig.

Durant tot el matí i fins al migdia d'ahir, companys i familiars del desaparegut es trobaven a Cala Sant Francesc per veure si apareixia el seu company mentre l'operatiu de rescat tornava a fer una la recerca marina i aèria, que va iniciar-se al Port de Blanes i que va pentinar tot el tram de costa.

El veí de Blanes acostumava a anar a pescar cada tarda a la Cala Sant Francesc de Blanes, però dijous al vespre, aquest no va tornar a casa. L'endemà al matí, la seva dona en veure que el seu marit no havia aparegut, va denunciar-ne la desparició a la policia local de Blanes, que més tard ho traslladava als Mossos d'Esquadra. A la tarda de divendres, es va iniciar una recerca per mar i aire i es va localitzar al nord de Cala Bona la canya de pescar de l'home i també efectes personals, com ara les sabates i una caixa d'eines del pescador blanenc.

Cerca del jove de Canet

D'altra banda, els equips de rescat també estant buscant aquesta setmana un jove ciclista que va desaparèixer el 28 de febrer i que dilluns, la policia de Blanes va localitzar-ne la seva bicicleta surant a la platja de S'Abanell.

La recerca d'aquest noi s'ha fet per mar i aire durant dos dies, però pel temporal de mar es va interrompre i va obrir-se la investigació policial per esclarir la desparació del veí de Canet de Mar, que ara es centra en l'àrea del Maresme. El noi, de 26 anys, va dir a la seva família, el dia abans de desaparèixer, que anava en direcció a Pineda després d'haver dormit la nit anterior a Tossa i estat a Blanes.