Els partits polítics van rebre 748.208,84 euros l'any 2006 en aportacions atorgades per la Diputació de Girona, els set consells comarcals de la província i els ajuntaments de vuit grans municipis de la demarcació -Girona, Salt, Figueres, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Olot -. Així consta a l'informe de fiscalització dels partits relatiu a l'exercici 2006 que acaba d'aprovar el Tribunal de Comptes.

La Diputació de Girona va aportar un total de 221.880 euros als grups polítics representats a la corporació. D'aquesta quantitat, CiU va obtenir 87.960 euros i el PSC, 49.200 euros. Per la seva banda, ERC va ingressar 56.160 euros i IC, 28.560 euros. Aquestes aportacions, segons fonts de la Diputació de Girona, "se sostenen legalment conforme el que diu l'article 73 de la Llei de Bases del Règim Local, en què possibilita al Ple de la Corporació, a càrrec del seu Pressupost, assignar dotacions als diferents grups polítics amb representativitat a la Diputació". D'aquesta manera, el fet de tenir responsabilitat de govern fa variar a l'alça les aportacions que reben els partits polítics. Les assignacions, segons recorda la Diputació, van destinades "al manteniment de les estructures tècniques dels partits dins la corporació i no pas al partit en un sentit global".

Pel que fa als consistoris, Figueres va ser el municipi de la província de Girona consultat pel Tribunal de Comptes que va fer una aportació als partits més elevada. En total es van destinar 83.040 euros en aquest concepte durant el 2006. Tal i com passa en la Diputació, les aportacions es reparteixen en funció de la representativitat dels partits en la corporació i es destinen al manteniment de l'estructura dels mateixos dins el consistori.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Blanes va aportar 70.139,80 euros als partits polítics durant el 2006 mentre que Girona i Salt van atorgar prop de 70.000 euros en aquest concepte.

De l'informe del Tribunal de Comptes es desprèn que cada ajuntament fa una aportació diferent als partits polítics. Aquestes variacions s'expliquen, segons els regidors d'Hisenda consultats per aquest diari, perquè cada consistori designa les aportacions que rebrà cada grup en aquest concepte. A més, expliquen que aquestes aportacions serveixen per cobrir les despeses per organitzar els plenaris, gestionar els expedients...

Els consells comarcals de les comarques gironines van atorgar 70.608,51 euros als partits l'any 2006 sent el de l'Alt Empordà el que va fer una aportació econòmica més elevada. Aquesta corporació va destinar 19.446 euros a aquest àmbit. Convergència va obtenir 6.481,20 euros. Per la seva banda el PSC va ingressar 5.041,20 euros mentre que ERC va rebre una aportació de 3.601,20 euros. Unió amb 2.641,10 euros i el PP amb 1.681,20 euros tanquen la llista de partits amb representació al Consell Comarcal de l'Alt Empordà i que, en funció de la seva representació a la corporació, van rebre una aportació pel manteniment de la seva estructura.

Conjunt estatal

En total, el finançament públic atorgat en l'exercici 2006 als partits polítics per al seu funcionament ordinari va suposar almenys 193,1 milions d'euros a nivell estatal. D'aquest import, 184,5 milions d'euros corresponen als partits amb representació en les Corts Generals, 6,2 milions a altres formacions amb representació únicament en les Assemblees Legislatives de les Comunitats Autònomes i Ciutats autònomes; i 2,4 milions d'euros a altres formacions amb representació només en les Corporacions Locals.