L'Ajuntament de Llagostera ha premiat més de 900 families del municipi bonificant-les en el pagament de les taxes d'escombraries per haver col·laborat durant l'any 2009 en la millora del medi ambient, dipositant les deixalles domèstiques en els contenidors domiciliaris i en la realització de compostatge casolà. Aquestes bonificacions han pujat un total de 15.000 euros, que han estat retornats als contribuents, dels quals s'ha comprovat que han ajudat a la millora del medi ambient.

Segons el gabinet d'informació de l'Ajuntament, "reciclar correctament els residus domèstics, utilitzar la deixalleria municipal i reduir el cost de la taxa d'escombraries de cadascuna de les llars és el resultat més directe que ha obtingut la bonificació de la taxa d'escombraries".

D'acord amb les dades de l'any passat, 375 habitatges han rebut bonificacions per ús de la deixalleria. 51 habitatges han rebut bonificacions per realitzar compostatge casolà. 485 jubilats i pensionistes han rebut bonificacions de la taxa de residus i s'han donat d'alta 1.003 habitatges nous a la deixalleria municipal.

Augment d'usuaris

Pel que ha explicat l'alcalde, Fermí Santamaria, "hem de reconèixer que, l'augment de nombre d'usuaris de la deixalleria durant l'any 2009 ha ajudat i repercutit molt positivament en el tractament dels residus tòxics i especials minimitzant l'impacte ambiental".

Segons l'alcalde llagosterenc aquests resídus "ara són dipositats a la deixalleria municipal per tal que segueixin el procediment adequat millorant així la seva gestió. Aquests residus, anteriorment, es barrejaven amb les escombraries domèstiques i perjudicaven la selecció o reciclatge de cadascun d'ells".

En les ordenances fiscals de l'any 2009 es van introduir, per primera vegada, bonificacions en la taxa d'escombraries municipals per fomentar el reciclatge i l'ús de la deixalleria. Les bonificacions són exclusives per a particulars i tenen com a objectiu aconseguir una millora en la gestió dels residus i una aplicació més justa de les taxes que es cobren.