El municipi de Lloret va quedar-se sense llum arran de la nevada i, encara ahir, seguia sense electricitat de la xarxa i s'abastia amb generadors electrògens.

Quines mesures esteu duent a terme al municipi ara que no teniu llum de la xarxa?

Estem instal·lant generadors per abastir la població. En tenim 13 superiors a 450kv i 16 o 17 de normals, però això és totalment insuficient. Els generadors més petits els anirem posant a les escoles perquè els alumnes puguin anar a classe divendres. A més, estem condicionant el col·legi Àngels Alemany per a aquella gent que a la nit no tingui llum. Els donarem sopar, els donarem llit i estaran en un ambient calent.

Quants generadors necessitarien per operar amb una certa normalitat?

El mateix Ajuntament no té la informació de Fecsa-Endesa de quants transformadors tenim al municipi. Les últimes dades són de fa dos anys.

Quina és la situació a les urbanitzacions?

Actualment tenim treballant 12 màquines en urbanitzacions on no podíem accedir, i a través del delegat del Govern, que s'ha posat en contacte al migdia, ara ens envien altre màquines llevaneus i motoserres per anar obrint els camins de Lloret Residencial, Lloret Blau, masies de Lloret i Pinares

Des del Govern han contactat amb el consistori?

M'ha trucat el conseller Nadal. Si se'm pregunta si d'Interior m'ha trucat algú diré que fa anys que no em truca ningú. Qui sí que m'ha trucat sempre ha sigut el director general de Turisme.

Us han donat alguna previsió de quan retornarà la llum?

No, no tenim notícies i això va per llarg. Ho vam saber des del primer moment en veure que els arbres queien damunt les torres. A més, ahir, la policia local i Protecció Civil van anar obrint camí fins a la subestació amb una grua que ens va deixar un empresari de Lloret. Però a les deu de la nit em truquen dient que les sis línies que baixen a Lloret estan espatllades i que els equips que les havien de reparar no les repararan de moment.

Teniu problemes d'aigua?

Gairebé tot el municipi té aigua perquè vam posar grups electrògens a tots els dipòsits que necessiten bombament. A Canyelles la base d'una de les torres de ciment va trencar la canonada i a Rocagrossa estem arreglant el subministrament de la part baixa i de Puig d'en Pla. Si això no s'arregla, en 48 hores 19 punts de distribució d'aigua no funcionaran.

Quantes persones podrien quedar-se sense aigua?

Actualment a Lloret tenim entre 70 i 80.000 persones, en aquest moment. A més, hi ha 17 hotels amb turistes de la tercera edat.

I d'on obteniu combustible?

De les tres benzineres que hi ha a Lloret només en funciona una -la del centre- perquè té grup electrogen. Ha estat precisament aquesta la que ha donat abastament a tots els cossos policials, bombers i protecció civil.