L'Ajuntament de l'Escala disposarà a final de mes de la urbanització de la Closa del Llop, un sector on es poden construir 298 habitatges i que disposa de sòl industrial per a petites empreses i sòl d'equipaments. El mes vinent ja es podran donar les primeres llicències, si es tramiten. Els habitatges que de moment s'estan construint són el primer bloc de 28 pisos de protecció oficial que s'esperen des de fa anys. A Roses, per disposar d'habitatge protegit que es considera "imprescindible", es continuen els tràmits per tirar endavant l'Àrea Residencial Estratègica (ARE).

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va visitar ahir les obres d'urbanització a l'Escala que executa Incasòl. Durant la visita es va informar que estarien enllestides a final de mes i, per tant, els propietaris interessats poden tirar endavant les promocions. Dels 298 habitatges, el 28% són protegits. De moment, però, s'està construint un dels primers blocs.

El nou sector amb una superfície de 104.859,94 metres quadrats disposarà de 39.733 metres quadrats per a sòl residencial i activitats econòmiques, i la resta es destinarà a sòl públic, des de zones verdes fins a equipaments.

A l'àrea residencial, a banda dels 84 habitatges en règim de protecció a la part alta de la urbanització, s'hi podran construir habitatges unifamiliars arrenglerats i blocs plurifamiliars aïllats i lineals amb una alçada de planta baixa més tres pisos. Dels protegits, Incasòl s'encarrega d'un bloc aïllat de 28 habitatges de lloguer i 20 places d'aparcament. El sòl per a activitats econòmiques preveu la ubicació d'empreses de petites dimensions i empreses arrenglerades. La urbanització disposarà també de zones verdes i equipaments.

A Roses es vol tirar endavant l'Àrea Residencial Estratègica (ARE), encara que sigui per fases, perquè es puguin construir els pisos de protecció oficial. L'Ajuntament va aprovar al darrer ple municipal, el nomenament dels representants als òrgans de govern del consorci urbanístic per al desevolupament del sector. Segons va explicar l'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), "evidentment no es farà tot de cop perquè estem en època de crisi", però va afegir que "és imprescindible tirar endavant com a mínim els pisos de protecció, que no n'hi ha cap".

L'Àrea Residencial Estratègica està promoguda, com les previstes a altres poblacions, per la Generalitat. S'ubicarà a la zona del Rec Fondo, entre la comissaria dels Mossos i la zona escolar. A banda d'una gran àrea per a habitatges, s'hi destinaran 31.012 metres quadrats per a equipaments com ara una nova escola.