L'Ajuntament de Santa Pau negarà el permís d'obres al Consell Comarcal perquè no pugui fer un camí destinat a prevenir incendis forestals al seu terme. La causa és que l'Ajuntament considera que la inversió a la pista de la Miana, al Sallent, està injustificada. En el cas que Santa Pau impedeixi la construcció del camí un ajut Feder de 430.000 euros, per dur a terme actuacions de prevenció de riscos naturals i la Redacció del Pla de Prevenció d'incendis forestals, es pot perdre.

El protaveu d'ApG al Consell Comarcal i també regidor de Santa Pau, Miquel Macias, va presentar una moció al darrer ple del Consell. La demanda estava enfocada a reconduir la política de prevenció d'incendis del Consell i per evitar la construcció de la pista. La moció va ser rebutjada amb el vots en contra de CiU i el PSC i el vot favorable d'ERC i d'ApG.

Cap incendi en els últims anys

El conseller Macias va argumentar que en la zona on el Consell preveu fer la pista no hi ha hagut cap incendi en els darrers anys. També va indicar que es tracta d'una pista que passaran per finques privades. "És un camí innecessari el manteniment del qual haurà d'anar a càrrec de l'Ajuntament", va advocar.

El portaveu d'APG va apuntar que els seus arguments estan avalats per la Institució Catalana d'Història Local i per tècnics del Parc Natural de la Garrotxa. Macias va acusar el Consell de no deixar participar l'Ajuntament en el projecte dels camins i per això va reclamar un nou començament en la política d'incendis del Consell.

Per la seva part, el president del Consell, Joan Espona (CiU), va replicar que el Consell ha informat l'Ajuntament. Espona va argumentar que el projecte dels camins ha estat fet pels tècnics. Segons ell, "els polítics no hi hem incidit en res", va afegir.

Un projecte "rigorós"

El president va definir el projecte de "rigorós" i va apuntar que la pista té el vistiplau del Departament de Medi Ambient i del Parc Natural. Espona va acusar ApG d'anar en contra del projecte per un rerefons polític i va voler argumentar que la visió de Macias i, en conseqüència, de l'Ajuntament de Santa Pau, estava condicionada per la política del seu partit.

"No vull fer-me responsable que després perdem aquests 400.000 euros", va dir. El president va comminar a Macias a estudiar bé el projecte per poder avaluar-lo amb autoritat. Finalment es va procedir a la votació.