La torre de control de l'aeroport de Girona ja disposa d'una escala d'emergència. Aquest nou equipament permet complir amb les directrius marcades pel pla director de la infraestrutura.

L'escala d'evacuació té 32 metres d'alçada i abasta la totalitat de la torre. S'ha construït a la part posterior d'aquesta i dóna servei a les 26 persones que hi treballen, dels quals 15 són controladors aeris.

Fins ara l'evacuació de la torre en cas d'emergència s'havia de fer a través dels elements de seguretat construïts l'any 1967, quan va entrar en funcionament l'aeroport de Girona. Aquesta evacuació es feia a través d'una "mitja elàstica".

El nou equipament posa al dia l'aeroport respecte al pla director i les normatives de seguretat aeroportuàries aprovades pel gestor estatal Aena.

Aquestes normatives preveuen, a més, la construcció d'una nova torre de control en un altre punt de la pista d'aterratge.

La torre de control de l'aeroport de Girona havia patit poques reformes des que va entrar en funcionament l'equipament aeronàutic.

Aquest element de l'aeroport té una superfície i una base de 2.745 i 27,17 metres quadrats respectivament.