L'exalcalde d'Aiguaviva, Ramon Martínez (CiU), va declarar ahir davant del jutge com a imputat en un delicte de malversació de fons públics per més de 60.000 euros quan era alcalde del municipi, entre 1999 i 2002, i va negar els fets, que va atribuir a una venjança política.

La querella contra Martínez la va presentar el fiscal a instàncies de l'actual govern d'Aiguaviva (CiU i el PIA) i es basa en els informes del Tribunal de Comptes de l'Estat i de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, que van detectar irregularitats en els comptes municipals per uns 47.000 euros, que sumats als interessos ascendeixen a més de 60.000.

El passat 4 de febrer, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona va admetre a tràmit la querella contra Ramon Martínez.

L'exalcalde va assegurar abans d'entrar a declarar a la sala de vistes que la seva imputació és fruit d'una venjança política. "És un acte polític en contra meva, jo només vaig cobrar uns diners per un treball que feia, el secretari-interventor estava d'acord, mai va aixecar cap acta i el que jo cobrava estava entrat en el ple com una partida pressupostada", va assegurar Martínez.

Martínez va reconèixer que aquests diners que va cobrar de l'Ajuntament eren per uns treballs que feia a les tardes o en caps de setmana relacionats amb el padró municipal i les altes i baixes dels vehicles.

L'acusació li imputa el cobrament d'uns treballs que estaven delegats al Consell Comarcal del Gironès, extrem que l'acusat va negar i va indicar que "sí que és veritat que el Consell tenia atribuït el cobrament de determinats impostos com l'IBI o l'IAE i que a més es va fer una ampliació, però el que jo feia, a causa de l'experiència que tinc pel meu treball, ni estava delegat llavors ni ho està ara".

Martínez, que en l'actualitat és regidor de l'oposició pel grup Canvi i Progrés Municipal, ja va declarar la setmana passada davant el Tribunal de Comptes de l'Estat i està previst que altres testimonis ho facin la setmana que ve davant el titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Girona.