Més de 300 comerciants de Lloret de Mar -amb altres veïns que s'hi van afegir- es van manifestar pel centre de la població de la Selva per reclamar a Fecsa-Endesa que els compensi econòmicament els perjudicis d'estar quasi una setmana sense llum. Com a protesta, alguns comerciants han abaixat les persianes del seus negocis de quatre a sis de la tarda per sumar-se a la marxa, tot i que moltes botigues han continuat obertes. Els empresaris volen que la companyia també els asseguri que, quan per Setmana Santa obrin tots els hotels, restaurants i comerços, la xarxa elèctrica ?aguanti. Els comerciants estan estudiant unir-se per demandar conjuntament a la companyia elèctrica.

A Lloret de Mar hi ha més de 900 botigues. Tot i que no totes obren tot l'any, sí que una bona part s'han vist afectades per la manca de llum els darrers dies. Un fet que ha obligat a abaixar persianes i deixar de guanyar diners. Com és el cas d'en Dani Mordo, que té diverses botigues de roba i que diu que ha hagut de tancar cinc dies. "He perdut molts milers d'euros", explica mentre llança un missatge esperançador: "Ara hem de tirar endavant i treballar, perquè ningú farà res per tu". Com en Dani Mordo, molts han estat els comerciants que ahir es van unir a la marxa. "Volem que Endesa es faci càrrec de la catàstrofe de Lloret de Mar, que ha estat per culpa del mal manteniment de les línies", va assegurar des de l'associació de comerciants El Molí-Rieral la seva presidenta, Betty Fernández.

La manifestació, que ha anat del carrer Sant Pere a la plaça de la Vila, l'encapçalava una pancarta amb el lema: "El poble de Lloret vol solucions. Línies noves, indemnitzacions, ja". Per la seva banda, el president de l'Associació de comerciants de Lloret de Mar, Francesc Alsina, va demanar que la Generalitat exigeixi el restabliment de la situació "amb garanties" per Setmana Santa, perquè els comerciants puguin "treure el màxim rendiment als seus negocis".