El Patronat de Turisme Costa Brava Girona demanarà al Govern de la Generalitat que no sol·liciti la declaració de Zona de naturalesa catastròfica per a la Costa Brava, ja que considera que això comportaria conseqüències negatives per al sector turístic. Sí que reclama, en canvi, que se soterrin les línies elèctriques de baixa tensió per evitar noves caigudes causades per les inclemències meteorològiques.

El consell d'administració del Patronat, format per representants del sector turístic públic i privat gironí, va fer ahir balanç de les conseqüències que la nevada del 8 de març i les consegüents mancances en el subministrament elèctric han ocasionat a la destinació un cop ja s'està normalitzant la situació a fi de fer valoracions amb suficient perspectiva. En la reunió, el consell d'administració del Patronat de Turisme va analitzar la repercussió sobre la imatge de la Costa Brava com a destí turístic i va decidir diverses actuacions.

Entre aquestes, destaca la de demanar al Govern català que no sol·liciti la declaració de zona de naturalesa catastròfica per la Costa Brava, "ateses les conseqüències negatives que aquest fet podria tenir per al sector turístic", així com la de "sol·licitar una convocatòria extraordinària del Fons estatal pel treball i la sostenibilitat local (Pla E) per tal de poder dur a terme el soterrament de les línies elèctriques de baixa tensió".

Una altra actuació destacada de les aprovades ahir és adreçar-se a la companyia Endesa i al Govern de la Generalitat per exigir garanties de continuïtat en el subministrament elèctric de forma immediata i especialment tenint en compte la proximitat de setmana santa.

Així mateix, en base a la informació recollida pels consells comarcals, les cambres de comerç i altres entitats que participen en la identificació i valoració dels danys, es va acordar demanar una reunió entre el Patronat de Turisme i el màxim responsable a Catalunya de l'empresa Endesa. En la reunió es vol posar de relleu les repercussions negatives que s'han produït en el sector turístic de les comarques de Girona i expressar la necessitat que la companyia inverteixi en aquest territori.

Ajuts per a generadors

A més, donades les mancances detectades en el subministrament elèctric que van interrompre l'activitat en general i les turístiques en concret, el Patronat sol·licitarà una "línia d'ajut per tal que les empreses puguin garantir de forma autònoma disposar d'energia elèctrica per seu al normal funcionament".

A banda de tot això, sol·licitarà al Departament de Medi Ambient i Habitatge que ampliï el termini per poder fer foc al bosc per tal d'agilitzar els treballs de neteja i restitució de camins, senders i espais naturals on es desenvolupen activitats turístiques.

Segons van informar ahir fonts del Patronat de Turisme, aquests dies l'entitat està realitzant actuacions que ajuden a difondre la imatge de plena normalitat i activitat a la destinació a través del portal, les xarxes socials i de les accions promocionals en les quals participa (fira ITB de Berlin, fira MITT de Moscú, viatges de premsa i familiarització, i accions promocionals diverses en el mercat francès).

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona considera que "l'oferta i els serveis turístics de la demarcació de Girona es troba en ple funcionament i en disposició per atendre els turistes amb tota normalitat".

A més, els resultats de consultes realitzades indiquen que els mitjans de comunicació internacionals no s'han fet ressò de la notícia d'una manera que la imatge de la Costa Brava com a destinació turística se n'hagi vist afectada negativament.