El jove de 18 anys que la Policia Local va atrapar el mes de gener amagat sota el pessebre de l'església de l'Estartit ha entrat ara a la presó després que fos detingut de nou per assaltar una jove, agredir-la i robar-li els 800 euros que havia fet de caixa en el locutori que regenta a la població costanera. El delinqüent és un conegut habitual de la Policia Local, que el va detenir al cap d'unes hores que la víctima hagués presentat la denúncia. En l'assalt, hi va participar un altre individu que el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs.

L'Esther Garriga tancava dijous de la setmana passada -després de tenir tancat per la manca de llum per la nevada- el local de la plaça del Pont Nou a les nou de vespre i, quan es dirigia a buscar el cotxe, al carrer de Barcelona, dos individus la van assaltar. Primer, segons explicava, li van intentar robar la bossa però, en no aconseguir-ho, la van tirar al terra. Aleshores, li van donar puntades de peu per tot el cos durant un minut fins que van aconseguir endur-se la bossa amb els 800 euros que tenia a la caixa. Els dos delinqüents portaven les cares tapades amb les caputxes dels jerseis i els tapaboques que els amagaven mitja cara. No obstant això, hi va haver un forceig que va permetre a l'Esther desemmascarar-ne un i, després, identificar-lo a la comissaria de la Policia Local. A més, es dóna el cas que un dels assaltants era client del locutori.

L'endemà, la víctima va posar la denúncia i va identificar un dels agressors, cosa que va permetre que en un breu espai de temps els agents municipals els detinguessin tots dos, un veí de l'Estartit i l'altre, de Torroella. Llavors van passar a mans dels Mossos d'Esquadra que són qui instrueixen les diligències i després van passar a disposició judicial. Es dóna el cas, que el jutge que els va prendre declaració era el mateix havia deixat en llibertat l'individu que van enxampar amagat sota el pessebre de l'església. En aquesta ocasió, però, el jutge el va enviar a la presó.

Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir contusions al cap, al pit i a l'esquena. Es dóna el cas que no és el primer robatori que pateix l'establiment. El febrer de l'any passat, quan el local estava ubicat a la plaça del Doctor Flèming, ja van patir un robatori. Era el trecer en dos anys, a més d'haver-ne patit tres intents. Aquell febrer, el o els lladres van entrar a un local una nit de cap de setmana forçant la persiana i trencant un vidre. El botí van ser uns 400 euros.

Assalt frustrat a l'església

L'individu que està a la presó ja havia estat citat el gener quan va ser enxampat al local parroquial de l'Estartit. Un particular va avisar la policia que la porta del local estava forçada. Una patrulla va inspeccionar les dependències i van trobar el noi amagat sota el ?pessebre que s'havia muntat per Nadal.

Com s'ha dit, aquest individu és reincident en els actes delictius i les Mossos d'Esquadra l'han vinculat en anteriors ocasions amb robatoris a una casa particular, a una immobiliària i a dos bars. El noi, d'origen magrebí, és conegut arreu de l'Estartit i també de Torroella de Montgrí per actes delictius i la policia el vincula amb un grup que ha realitzat robatoirs per tot el municipi.