El director de l'escola La Salle Figueres, Salvador Balart, ha posat el seu càrrec a disposició de la institució després de la detenció d'un professor, acusat de pedofília, segons que informa la coordinadora a Catalunya d'aquests centres educatius.

Els responsables de La Salle han decidit que el fins ara cap d'estudis d'ESO, Jordi Gibert, assumeixi la direcció que deixa Balart.

El comunicat explica que la dimissió per la detenció de Josep R. M. es produeix per afavorir que hi hagi "un clima de més pau social i educativa".

La institució La Salle lamenta en la nota els fets que s'han produït i manté la seva total confiança en l'"honorabilitat" de Salvador Balart, pel que anuncia que es presentarà com a part en la causa, amb l'assessorament del gabinet d'advocats Monguilod de Girona.

Finalment, el text sol·licita "comprensió i confiança" davant els esdeveniments i el suport tant a la institució com la nova direcció del centre de Figueres.

Salvador Balart deixa així el càrrec després de la detenció el passat 9 de març del mestre de primària acusat de pedofília, qui impartia classes al centre i a qui s'acusa d'incitar els menors a mantenir converses sexuals i exhibir-se davant la càmera web de l'ordinador mentre ell gravava el material.