La cap de llista del PSC a Tossa de Mar i exalcaldessa de la localitat, Pilar Mundet, assegura que l'actual govern de CiU al municipi "menteix" respecte als resultats de l'auditoria econòmica que va encarregar sobre el mandat d'ERC-PSC, entre els anys 2003 i 2007 i afegeix que "va sent hora que des dels organismes compentents s'emeti un informe objectiu i definitiu" sobre la gestió pressupostària durant l'antic mandat.

Per això, els socialistes de Tossa de Mar en un comunicat de premsa demanen que els tècnics de l'Ajuntament certifiquin per escrit, "les acusacions de l'alcaldessa", Imma Colom (CiU), i del seu govern sobre la xifra d'endeutament de l'Ajuntament i com va dir Colom, que l'auditoria "posa en evidència una gestió econòmica irresponsable i caòtica del PSC i ERC durant el darrer mandat".

I és que al parer del grup de Mundet, ja és el segon cop que demanen "proves documentals i informes tècnics" on es justifiqui l'auditoria i per això reiteren que cal un informe de l'interventor municipal signat sobre els resultats de l'auditoria i estat financer de l'Ajuntament de Tossa de Mar. També demanen un altre informe sobre la liquidació del pressupost del 2006, la certificació del ritme de pagament de les factures per part del govern de CiU, entre altres peticions (veure taula).

Investigació dels comptes

Cal recordar que el Tribunal de Comptes, òrgan encarregat de fiscalitzar els comptes de les adminitracions i partits polítics, investiga l'Ajuntament de Tossa de Mar per possibles irregularitats entre el mandat 2003 i 2007 a petició del govern de CiU basant-se en els resultats de l'auditoria externa encarregada per aquest. I que la Sindicatura de Comptes de Catalunya també investiga si hi ha hagut anomalies econòmiques durant aquest període, a petició també, del govern de CiU.

Tota aquesta controvèrsia sobre els comptes plana sobre Tossa des de fa temps però l'anunci de la invenstigació del Tribunal de Comptes ha desencadenat ara un debat entre grups del govern i de l'oposició, ja que el govern de CiU culpa l'exalcaldessa Pilar Mundet i ERC d'haver deixat l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Tossa en "fallida tècnica".

I en canvi, com assegura el PSC són acusacions "greus" les que fa el govern actual, i que per això, diuen els socialistes, demanen que "els tècnics corresponents certifiquin per escrit aquestes manifestacions atesa la seva gravetat". Els socialistes esperen que el govern de CiU faci cas de les seves peticions i justifiqui l'auditoria.