Una vintena de passatgers que havien d'agafar ahir el vol Girona-Nador de la companyia Andalus Líneas Aéreas a les 9 del matí estaven encara a les 22.30h de la nit esperant per embarcar, sense que l'avió hagués fet acte de presència i sense que la companyia -segons van assegurar a aquest diari-, els hagués donat cap explicació. La majoria de viatgers eren marroquins residents a les comarques de Girona que anaven al seu país a passar les vacances de Setmana Santa, i havien aribat a l'aeroport de Girona cap a les 6 del matí per iniciar els tràmits de facturació. Poc abans de les 11 de la nit encara estaven esperant a la zona d'embarcament, i a l'hora de tancar aquesta edició es desconeixia si finalment van poder partir i, en cas afirmatiu, a quina hora van fer-ho.

Segons explicava Faisal, un dels passatgers afectats, "des de les 8 del matí va sortint periódicament als panells informatius que el vol es retarda dues hores, però quan arriba aquesta hora s'informa d'un nou retard, i ja portem així més de 12 hores". Faisal i la resta de viatgers lamentaven estar perdent un dia sencer de les seves vacances, però sobretot el fet que ningú de la companyia Andalus els donés cap explicació del perquè de la situació. "Els treballadors d'Andalus Líneas Aéreas que hi ha aquí a l'aeroport estan igual que nosaltres, no saben què passa", explicava Faisal. El problema no era cap avaria de l'avió, o si més no cap avaria que s'hagués manifestat a Girona, perquè l'avió de l'aerolínia andalusa ni tan sols va fer la seva aparició a Girona.

Posats en contacte amb coneguts al seu país, el Marroc, els viatgers van esbrinar que allà passava el mateix: el vol que havia de sortir cap a Girona s'estava endarrerint des del matí i l'avió no apareixia. És a dir, l'avió misteriós no estava ni a Nador ni a Girona, i els passatgers dels dos llocs estaven ja desesprats, si bé els de Nador portaven encara més temps de retard.

Ben tractats a l'aeroport

En el que sí coincidien els passatgers que van parlar amb Diari de Girona és en agrair el tracte que els va dispensar el personal de l'aeroport de Girona. "No tenen cap culpa del que passa i ens estan ajudant tan com poden", asseguraven.

Segons ha pogut saber aquest diari, la companyia Andalus ja va protagonitzar la setmana passada un fet semblant. Havia de transportar els futbolistes del Màlaga fins a València, on jugaven un partit de lliga entre setmana. Havien d'arribar al matí, però finalment van sortir tard i van aterrar quatre hores abans del partit.