L'alcalde de Quart, Joaquim Cufí, ha reclamat que s'incrementi la vigilància policial "per evitar tant els robatoris que afecten el patrimoni del Bisbat de Girona com els que se succeeixen a la resta del municipi". Cufí va demanar més presència dels Mossos d'Esquadra, sobretot, durant aquest Setmana Santa i després que uns lladres robessin una campana de bronze que pesa 500 quilos en una ermita de Quart.

L'alcalde va fer aquestes declaracions després de conèixer-se el robatori de la campana de l'ermita de Sant Martí de Castellar, a Quart, segons van informar els Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació amb l'objectiu d'aclarir el robatori i localitzar la campana.

L'alcalde de Quart va reconèixer que aquesta no és la primera vegada que han entrat a robar a la mateixa ermita, ja que l'estiu passat uns lladres van entrar a l'església, que només s'obre un parell de vegades a l'any, i es van emportar tot el cablejat i una pica baptismal de gran valor.

L'ermita de Sant Martí de Castellar és propietat del Bisbat de Girona, segons va explicar Cufí. Per aquest motiu, l'alcalde de Quart va instar al Bisbat a "estar vigilant" a les ermites i esglésies que són de la seva titulatitat i té "abandonades en el territori i que són susceptibles de ser robades". L'alcalde es va mostrar sorprès pels mitjans que van haver d'utilitzar els lladres per aconseguir baixar una campana de 500 quilograms del campanar i va explicar que estan preguntant als veïns per si de cas van veure o van sentir alguna cosa.