El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal (PSC), va afirmar dijous que les obres de la N-II encallades des de fa mesos entre Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella es desencallaran "en els propers mesos". "En pocs mesos viurem una acceleració de les obres de la N-II i podrem dir que hem superat els problemes", va afirmar Nadal, que basa les seves explicacions en les converses que ha mantingut amb el ministre de Foment, José Blanco, sobre aquesta infraestructura llargament reivindicada. Nadal aposta també perquè els nous trams que encara s'han d'adjudicar es facin a través d'una fórmula de finançament mixt publicoprivat.

Nadal va visitar dijous al matí una nova rotonda que el seu departament ha construït en una perillosa cruïlla de Verges. Allà, el conseller va assegurar que durant els propers mesos -i abans que acabi l'any- l'Estat haurà desencallat els trams en obres que des fa mesos estan aturats a causa de la fallida econòmica de l'empresa que s'havia d'encarregar dels treballs.

Malgrat que el representant socialista es va mostrar confiat que en pocs mesos les obres tiraran endavant, també va donar la raó al subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco-Busquets, que la setmana passada es va reunir amb els alcaldes afectats i no els va assegurar cap calendari per avançar en aquests trams que, per Nadal, són els "més escandalosos" pels retards que acumulen.

Capital públic i privat

El conseller es va mostrar partidari que els trams que ja estan adjudicats es facin amb finançament pressupostari vinculat, segons va indicar, a la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Ara bé, de cara als nous trams, Nadal va apuntar que la fórmula hauria de ser mixta, amb una barrreja de capital públic i privat. No obstant això, va deixar clar que serà el ministre Blanco qui en donarà els detalls "en els propers dies", en el moment que presenti el pla global.

D'altra banda, el conseller també va confirmar que el desdoblament de la N-II al voltant de Girona -vinculat als quatre carrils de l'AP-7 en aquesta zona urbana- ja ha estat adjudicat i que hi ha pendent de licitació el tram Tordera-Maçanet de la Selva, amb un cost de 263 milions d'euros.