La tornada de les vacances de Setmana Santa estarà passada per aigua a Girona. Ho preveu l'Agència Estatal de Meteorologia, que ha declarat l'alerta en 23 províncies a causa de la pluja, la neu, el vent i el fort onatge. No obstant això, la nuvolositat afectarà gairebé tot el país, encara que les precipitacions més abundants es concentraran a la meitat nord. Els conductors que viatgin avui hauran de tenir especial compte si el seu trajecte discorre pel nord d'Espanya, on existeix risc de nevades (alerta groga) a Osca, Terol, Saragossa, Barcelona, Girona, Lleida, Navarra, Castelló i La Rioja. Així, la cota de neu es mantindrà de 700 a 900 metres en el nord-oest peninsular i de 800 a 1.200 al nord-est.

A l'extrem nord peninsular, Catalunya i Balears s'esperen, a més, xàfecs febles o moderats, que, ocasionalment, poden anar acompanyats de tempesta, encara que tendiran a remetre d'oest a est. També, les precipitacions de caràcter feble poden donar-se en punts de la meitat est peninsular, però seran més probables a l'àrea del sistema ibèric. A la resta de la Península, Ceuta-Melilla els cels restaran poc ennuvolats o sense núvols. De la mateixa manera, la nuvolositat afectarà les illes occidentals de les Canàries, que patiran cels ennuvolats o molt ennuvolats amb possibilitat de pluges febles al nord i poc ennuvolats al sud.

Onatge i temperatures

D'altra banda, el fort onatge afectarà les provínices de la Corunya, Lugo i Pontevedra, que restaran en alerta taronja per aquest fenomen. També a Guipúscoa, Biscaia i Astúries, províncies a les quals hi haurà l'alerta groga. De la mateixa manera, l'arxipèlag canari estarà, en la seva pràctica totalitat, en alerta groga per fenòmens costaners i fortes ratxes de vent, que poden arribar als 75 quilòmetres per hora en determinats moments del dia. En referència a les temperatures, els termòmetres registraran un lleuger ascens en les temperatures diürnes, excepte a l'oest peninsular i Canàries on es mantindrà amb pocs canvis. Les temperatures nocturnes tendiran a pujar lleugerament o moderadament en el litoral mediterrani peninsular, mentre que descendiran lleugera o moderadament a la resta de la meitat nord i es mantindran sense canvis a la resta del país.