El mestre de la Salle de Figueres acusat d'enganyar menors per fer-hi cibersexe va recollir algunes coses del seu immoble de Fortià dijous passat al vespre i, des d'aleshores, no l'han tornat a veure. L'home, Josep Raya Moyano, ja va abandonar la casa el dia que es va fer pública la notícia i que va ser cessat del seu càrrec al centre, però, malgrat això, el seu nom continua a la bústia del 1B de l'edifici on vivia.

La notícia sobre la imputació de Raya per incitar nens i nenes a despullar-se i fer pràctiques sexuals a través de la webcam va agafar per sorpresa els veïns del petit municipi que, fins aleshores, van assegurar que no havien vist res ?estrany en el seu comportament.

Cessament del director

Alguns insisteixen que no l'han tornat a veure des de llavors, però un veí de l'edifici on l'acusat vivia assegura que hi va ser dijous al vespre "amb un cotxe matrícula de Lleida" per recolllir coses del pis i que en va marxar.

La polèmica pel cas va acabar amb el cessament del director del centre i amb la confessió d'al?menys dos menors a qui Raya feia de tutor que havien estat incitats a despullar-se per Internet i havien accedit als seus desitjos.

La Salle Catalunya va prendre la decisió després de les pressions dels pares dels alumnes de sisè, que consideraven que Raya i el director tenien una "estreta relació" i que aquest podia saber de les actuacions de l'acusat. L'AMPA del centre i la institució han assegurat que es presentaran com a acusació particular pel cas, encara que per separat.

L'home contactava amb els menors a través dels pseudònims Inma i Cèsar i els incitava a fer cibersexe. Alguns alumnes del centre han assegurat que també van rebre les "invitacions" de l'acusat però que no hi van accedir.